Nieuws van de boswachter

Leerlingen brainstormen met Lisa Wade over speelplek van OERRR

04 oktober 2016 | Natuurmonumenten

De boswachters in het Waterloopbos kregen vandaag hulp van veertig leerlingen en Lisa Wade.

Leerlingen brainstormen met Lisa Wade over speelplek van OERRR

De boswachters van Natuurmonumenten willen graag een mooie waterspeelplek in het Waterloopbos aanleggen en wie kun je beter vragen mee te denken over de inrichting dan de experts zelf? Tijdens een wandeling door het bos borrelden meteen al fantastische ideeën boven bij de kinderen: schuilhutten om ijsvogels te bekijken, plaatsen om lekker door het water te stampen en plekken waar je zelf waterstromen kunt regelen.


Zand, water en natuurschatten


Na de bosexcursie nam Lisa Wade de groepen apart voor een brainstorm, waarna de kinderen zich meteen konden uitleven met zand, water en natuurschatten bij Bezoekerscentrum Waterloopbos. Boswachter Rutger de Vries: “Ik ben ontzettend blij dat we hulp hebben gekregen van de kinderen van de Fladderiep. Dit helpt ons bij het uitwerken van de plannen. De volgende stap is om ook kinderen met een handicap om hulp te vragen, want ook kinderen met een handicap moeten hier kunnen spelen.” De gemeente Noordoostpolder is blij met dit initiatief en ondersteunt dit project.

placeholder

Fotograaf: Rutger de VriesBron: Natuurmonumenten

Waardevol Waterloopbos


Natuurmonumenten hoopt in 2017 met de aanleg van de speelplek te beginnen. De aanleg van deze speelplek is onderdeel van de Ontwikkelagenda">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebied/waterloopbos/over-het-wate… Waardevol Waterloopbos. Hierbij werkt Natuurmonumenten samen met Gemeente Noordoostpolder en Provincie Flevoland.


Ontdek samen OERRR

OERRR is altijd en overal. OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 zelf de natuur laat ontdekken.


Kijk">https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen">Kijk snel op OERRR.nl voor speeltips of om je kind aan te melden

Natuurmonumenten
logo