Nieuws van de boswachter

Open Monumentendag Waterloopbos

21 augustus 2015 | Geeke Remmelts

Zondag 13 september is Open Monumentendag. Dat vier je met je hele gezin in het Waterloopbos. Je bent welkom tussen 11.00 en 16.00 uur!

Open Monumentendag Waterloopbos

Waterbeestjes en popcorn


Met een speurkaart in de ene hand en een schepnet in de andere beleef je tijdens dezehttps://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/open-monumentendag">; Open Monumentendag grootse avonturen in het Wonderlijk Waterloopbos. Bij het model 'Maascentrale' bijvoorbeeld, vang en bekijk je waterbeestjes. Herken je wat je ziet? Ook creatieve geesten kunnen hun hart ophalen. Op het gras bij het bezoekerscentrumhttps://www.natuurmonumenten.nl/bezoekerscentra/bezoekerscentrum-waterl…; maak jij je eigen schilderij met van alles uit de natuur. Dat wordt vast een uniek meesterwerk! Bij de vuurplaats doe je je tussendoor tegoed aan zelfgepofte popcorn en limonade.


Rondgeleid door ingenieurs


Ingenieurs die vroeger in het bos hebben gewerkt, geven rondleidingen langs de schaalmodellen en leggen uit waarvoor die zijn gebruikt. Is het altijd al een heimelijke wens geweest om zelf eens aan de knoppen te staan? Dat kan tijdens deze Open Monumentendag. Speel zelf voor ingenieur op de fascinerende waterspeelplaats bij het bezoekerscentrum.


placeholder

Aanvangstijden van de rondleidingen:

  • 11.00 uur

  • 13.00 uur

  • 15.00 uur

Live Muziek


Tijdens Open Monumentendag kun je ook genieten van live muziek bij het bezoekerscentrum. Zangeres Marieke, gitarist Coen en contrabassist Gerwin treden die dag op met de Muziek Company. Zij zullen je verrassen met een vrolijke mix van rock, soul, jazz, country, latin, blues en nederpop.


Oliehaven van Libie als Rijksmonument?


Zoals het Waterloopbos is er geen tweede. Nergens anders vind je een bos vol met verborgen overblijfselen van waterloopkundige schaalmodellen. De oliehaven van Libië en de Deltawerken, ze zijn allemaal getest op deze waterrijke plek in de Noordoostpolder.


Restauratie Wonderlijk Waterloopbos


Het is alweer tien jaar geleden dat Natuurmonumenten het Waterloopbos, dat tientallen jaren verboden terrein was, openstelde voor het publiek. Sindsdien verovert de natuur steeds meer terrein. De komende tijd wordt besloten welke modellen gerestaureerd worden en waar de natuur haar gang mag gaan. Hoe dan ook blijft deze plek wat hij de afgelopen tien jaar is geworden: een weelderig groen, waterrijk Wonderlijk Waterloopbos.

placeholder

Voorsterbos, Waterloopbos, voormalig Waterloopkundig Laboratorium, Kraggenburg, Noordoostpolder, Flevoland, Nederland, EuropaFotograaf: Martin StevensBron: Natuurmonumenten

Geeke Remmelts
Geeke Remmelts

Boswachter Communicatie en Beleven

logo