Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Recordaantal vleermuizen in Waterloopbos

12 januari 2018 | Ingrid Scholten

Natuurmonumenten heeft samen met Landschapsbeheer Flevoland een recordaantal vleermuizen gevonden in het Waterloopbos.

Recordaantal vleermuizen in Waterloopbos

Groei

Het aantal vleermuizen in het Waterloopbos blijft groeien. Dit jaar zijn 92 franjestaarten, 2 grootoorvleermuizen, en 2 watervleermuizen geteld. Boswachter Ruben Kluit is enthousiast: ‘elk jaar hebben we meer en meer vleermuizen in onze winterverblijven’.

Winterverblijf

In het Waterloopbos zijn twee winterverblijven voor vleermuizen. Een oude pekelput en de zogenaamde windgoot zijn volledig aangepast als winterverblijf voor vleermuizen en zijn een veilige slaapplaats. Boswachter Ruben Kluit: ‘we zien dat de aanpassingen echt resultaat opleveren’. In de zomer zitten de franjestaarten in holle bomen en jagen ze in het waterrijke bos op insecten, zoals vliegen en rupsen.

Ingrid Scholten
logo