Ga direct naar inhoud
Nieuws

Verhuizing bezoekerscentrum Waterloopbos

13 september 2018 | Ingrid Scholten

Bezoekerscentrum Waterloopbos verhuist naar een andere locatie. Natuurmonumenten werkt hard aan een geheel nieuwe entree voor Rijksmonument Waterloopbos. Een ruim parkeerterrein en een nieuw (tijdelijk) paviljoen worden gerealiseerd. Het huidige bezoekerscentrum sluit op 16 september haar deuren.

Bezoekerscentrum Waterloopbos verhuist

Paviljoen Het ProefLab//

Het nieuwe paviljoen wordt de plek waar Natuurmonumenten bezoekers gaat ontvangen. Daarnaast kan je daar terecht voor koffie met taart of een lekkere lunch. De naam van het paviljoen verwijst naar het verleden van het bos en het de naam van het nieuwe kunstwerk. Vanaf 27 september is Paviljoen Het ProefLab// geopend.

Deltawerk//

Paviljoen Het ProefLab// opent haar deuren op de dag van de opening van het kunstwerk Deltawerk//. Dit kunstwerk is gemaakt van de voormalige Deltagoot. Een betonnen goot van ruim 200 meter lang. Het ontwerp is van kunstenaars RAAAF | Atelier De Lyon.

Weekend vol activiteiten

Op 27, 28 en 29 september is in de avond Waterloopbos. LICHT aan!. Een eenmalig evenement dat het unieke verhaal van de waterloopkundige onderzoeken in het Waterloopbos in LICHT verteld. Tickets zijn hier verkrijgbaar. Op zaterdag en zondag zijn er overdag rondleidingen, kunnen kinderen waterdiertjes vangen of met de natuurdetective een moord oplossen. Ook is er oud en nieuw beeldmateriaal te zien over het bos en Deltawerk//.

Waterloopbos. LICHT aan!
Ingrid Scholten