Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Wijde Blik

Wijde Blik

Welkom in Wijde Blik

"De Wijde Blik is de grootste, diepste en meest weidse plas van de Vechtplassen. De rust en natuur van dit stiltegebied maken me altijd heerlijk relaxt."

Tamara Overbeek
Tamara Overbeek

Boswachter van dit gebied

Meer over Wijde Blik
 • Routes
 • Over het gebied

  Op de plas Wijde Blik bij Kortenhoef is het echt genieten. De plas is de grootste en diepste van alle Vechtplassen. Vaar en overzie vanuit je boot het water, de groene weilanden en moerasbossen.

  Weelderige natuur

  Wijde Blik is de grootste en diepste plas van de Vechtplassen, omdat hier niet alleen veen, maar ook  jarenlang zand gewonnen is. De plas vriest ’s winters meestal niet dicht. Wintergasten als brilduiker, wilde eend en smient profiteren hiervan. In de lente broeden de kleine karekiet, fuut, meerkoet en rietzanger in de rietkragen.

  Voedselarm water, bijzondere natuur

  In de plas leven bijzondere planten zoals kranswieren. De zeldzame plant doet het hier goed, omdat het water voornamelijk bestaat uit kalkrijk, voedselarm kwelwater. De instroom van voedselrijk water uit de Vecht heeft Natuurmonumenten beperkt.

  Wat kun je doen bij de plas?
  • Huur een kano of boot en ervaar de natuur vanaf het water
  • Fiets een compleet rondje langs de Vechtplassen (28 km)
  • In de zomer kun je hier heerlijk zwemmen bij de Zuwe langs de N201

  Hoe is de plas te bereiken?

  Wijde Blik ligt ten zuiden van de Kortenhoefse plassen. Je kunt het natuurgebied overzien vanaf de weg naar Hilversum en vanaf de D.A. Lambertszkade.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid