Ga direct naar inhoud
Nieuws

Première van de film Afslag Reijerscamp op TV Gelderland

23 december 2015 | Susanne Blommaert

Kijk op vrijdag 1 januari naar de schitterende natuurbeelden ‘Afslag Reijerscamp’ bij TV Gelderland en zie hoe jonge natuur tot bloei komt.

Première van de film Afslag Reijerscamp op TV Gelderland
  • 1 januari, 18.20 uur en daarna ieder uur herhaling
  • Omroep Gelderland
  • Afslag Reijerscamp

10 jaar lang gefilmd

Natuurgebied de Reijerscamp ligt verscholen tegen het dorp Wolfheze, maar het is een geweldig voorbeeld van jonge natuur in ons kleine versnipperde land. Veertien jaar geleden begon Natuurmonumenten hier aan het omvormen van landbouwgrond naar natuurgebied. Natuurfilmer Luc Enting volgt al meer dan tien jaar de ontwikkeling van de Reijerscamp. De unieke beelden die hij door de jaren heen heeft gemaakt laten zien hoe de vlakke landbouwgronden langzaam veranderden in natuur waar de veldleeuwerik zingt, roodborsttapuiten broeden en vossen rondstruinen.

placeholder

Roedel herten op de Reijerscamp

Eerste hertenkalfje

De aanleg van het ecoduct Jac. P. Thijsse, dat de Reijerscamp met de Veluwe verbindt, is een belangrijke impuls geweest voor het natuurgebied. Edelherten wandelen over het ecoduct en het eerste hertenkalfje is er al geboren. De film is een mooie illustratie van het ontstaan van nieuwe natuur in Nederland. Door het verbinden en vergroten van natuurgebieden wordt Nederland mooier en krijgen wilde dieren meer leefruimte.

Zie de website van Omroep Gelderland

Susanne Blommaert
Susanne Blommaert