Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wandel mee met de Eindeloze Veluwetocht

23 januari 2024 | Marie-Thérèse te Bulte

Wil jij met de boswachter mee, drie dagen wandelen door de wildernis van de Veluwe? Meld je dan aan voor de Eindeloze Veluwetocht.

Eindeloze Veluwetocht - struinende wandelgroep tijdens 3 dagen wandelen.

De Eindeloze Veluwetocht wordt in 2024 twee keer georganiseerd, in de maanden mei en juni. Drie heerlijke dagen stevig struinen met de boswachter door Wolfheze, Planken Wambuis, Deelerwoud en Nationaal Park Veluwezoom. De kans dat je oog in oog komt te staan met edelhert of wild zwijn is groot. Bij hoge uitzondering mag je over een ecoduct lopen; een ervaring die normaal gesproken alleen is voorbehouden aan de dieren. Je raakt in gesprek met verschillende boswachters die een wetenswaardig verhaal vertellen.

Pittige tocht

Het duurt nog even voor het zover is, maar dat geeft je de gelegenheid je goed voor te bereiden. De ervaring leert namelijk dat drie dagen wandelen een hele prestatie is en wij raden je dan ook aan om vooraf enkele trainingstochten te maken. Je loopt gemiddeld 16 km per dag, ook van de paden af en door heuvelig terrein. Mocht je over een goede wandelconditie beschikken, dan is deze tocht een échte aanrader!

Luisteren in de avondschemer

Luisteren naar de vogels in de avondschemer

Rustiek overnachten

Voor de overnachtingen worden op rustieke plaatsen in het veld kampen opgeslagen. Daarvoor neem je zelf een kleine tent en slaapspullen mee. Het vervoer van de bagage en het eten wordt verzorgd. ‘s Avonds maak je samen het eten klaar.

Eindeloze Veluwetocht in het kort:

Word lid en bespaar op je inschrijving

Ben je nog geen lid van Natuurmonumenten, word dan nu lid. Dat kan al voor de prijs van een kopje koffie per maand. Je profiteert meteen van de korting op je inschrijving voor de Eindeloze Veluwetocht!

Boswachter Marie-Thérèse te Bulte
Marie-Thérèse te Bulte