Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ontmoet de boswachter op landgoed Woudhuizen

27 mei 2024 | Ramona Fredriks

Zondag 9 juni 2024 heten de boswachters van Natuurmonumenten je van harte welkom op landgoed Woudhuizen in Apeldoorn. De boswachters trakteren op koffie, thee of limonade en nodigen je uit om een mooie voorjaarswandeling te komen maken. Er is een vrije inloop tussen 11.00 en 15.00 uur en de toegang is gratis.

Ontmoet de boswachter op landgoed Woudhuizen zondag 9 juni 2024

Vanaf de parkeerplaats aan de Woudhuizermark kom je via het slingerende pad bij de voormalige boswachterswoning waar Campus Woudhuis is gevestigd. Daar staan de boswachters klaar om je meer te vertellen over het natuurgebied, het werk van Natuurmonumenten en over de wandelroute Woudhuizen die je op eigen gelegenheid kunt lopen. Kinderen kunnen popcorn poffen boven het vuur en deelnemen aan het uitdagende OERRR-activiteitenparcours dat speciaal voor deze dag is uitgezet. 

Iedereen is van harte welkom voor een gezellig praatje en een bezoek aan het landgoed. Voor de hiervoor genoemde activiteiten is de toegang gratis en is van tevoren aanmelden niet nodig.

Excursie met aanmelding vooraf

Naast de gratis activiteiten kun je deelnemen aan een excursie onder leiding van een gids. Hiervoor is het nodig om je vooraf aan te melden via de website en een ticket aan te schaffen. De gids neemt je graag mee voor een mooie wandeling over het landgoed met verschillende stops onderweg. Onderweg kom je meer te weten over het natuurgebied, het natuurbeheer door Natuurmonumenten en de dieren die er leven. De wandelafstand is circa 4 kilometer. Al met al ben je zo’n 1,5 uur onderweg. Deze excursie is daarom vooral geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Er zijn twee starttijden voor de excursie. De eerste wandeling start om 11.30 uur en de tweede wandeling start om 13.30 uur. Meld je van tevoren aan en toon zondag 9 juni je ticket.

Praktische info

- Koop van tevoren online een kaartje via www.nm.nl/boswachter-woudhuizen als je deelneemt aan de excursie.
- Honden mogen helaas niet mee tijdens de excursie. 
- Ga je op eigen gelegenheid wandelen, dan kan de hond aangelijnd mee.
- Trek stevige schoenen aan.
- Vergeet je verrekijker niet.
- Adres parkeerplaats: Woudhuizermark, Apeldoorn

Aangesloten landgoederen

Landgoed Woudhuizen, voor velen bekend als landgoed Het Woudhuis, is een prachtig gebied aan de rand van Apeldoorn. Het gebied is ontstaan uit een aaneenschakeling van landgoederen waar bossen, graslanden, historische gebouwen, oude lanen en houtwallen in grote mate onveranderd zijn gebleven. Vanwege deze aaneenschakeling van landgoederen is gekozen voor de naam in meervoudsvorm: landgoed Woudhuizen. Natuurmonumenten wil het karakteristieke landgoed graag behouden en verbeteren met meer bijzondere flora en fauna die hier van nature voorkomen.

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks