Ga direct naar inhoud
Nieuws

Duikers brengen onderwaterwereld Oosterschelde in beeld

12 maart 2020 | Paul Begijn

Op zaterdag 16 mei staat de wereld in het teken van de Next World Fish Migration Day. Met deze dag creëren we wereldwijde aandacht voor trekvissen, open rivieren en zeearmen. In aanloop daarnaartoe kun je meeduiken in de wondere onderwaterwereld van de Oosterschelde.

duiker

Natuurmonumenten is trotse partner van dit initiatief en organiseert samen met de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) en de World Fish Migration Foundation (WFMF)  een aantal duikdagen in de Oosterschelde (Zeelandbrug) om aandacht te vragen voor trekvissen en hun leefomgeving. Bekijk de portretten van de zeester en zeepaardje die onze duikende boswachter eerder maakte.

dweginktvis

Vismigratie

Met deze gezamenlijke actie wordt aandacht gevraagd voor de migrerende vissen in de Nederlandse wateren. In Nederland trekken elk voorjaar 1000-den trekvissen vanaf de zee de Nederlandse wateren in om te gaan paaien. Soorten als de glasaal, driedoornige stekelbaars, zeeforel, spiering, sepia en rivierprik komen voorbij. Dit is een ongekend spectaculair natuurfenomeen. Duikers gaan dit fenomeen in kaart en beeld brengen.

Duikende boswachter in de Oosterschelde

zeekat
Paul Begijn
Paul Begijn