Ga direct naar inhoud
Nieuws

Word deltawachter in Nationaal Park Oosterschelde

02 mei 2019 | Paul Begijn

Altijd al eens wakker willen worden met het kabbelende Oosterschelde water op de achtergrond en bruinvissen en zeehonden als directe buur? Pak snel deze kans, want van juni tot half september kun jij als deltawachter aan de slag om de bijzondere Oosterschelde natuur door te geven aan bezoekers.

deltawagen

Van 2 juni tot en met 15 september staan de deltawachters van Natuurmonumenten bij de Plompe Toren om bezoekers bijzondere verhalen te vertellen over de Oosterschelde. Met de deltawagen vraagt Natuurmonumenten aandacht voor de rijke onderwaterwereld en het getijdenlandschap van de Oosterschelde. “Hier aan de rand van het grootste en natste nationale park van Nederland, de Oosterschelde, beleef je het mooiste van twee werelden”, vertelt Paul Begijn, boswachter communicatie en beleven bij Natuurmonumenten. “Het landschap op en rond de Oosterschelde is ontzettend veelzijdig en daardoor ook een belangrijk thuis voor verschillende planten en dieren. De Oosterschelde is met z’n ligging en open verbinding met de Noordzee een ontzettend belangrijke ‘stepping stone’ voor veel vogel- en vissoorten op wereldniveau. Een veel onbekendere en mysterieuze wereld gaat schuil onder de waterspiegel, met sepia’s, zeepaardjes en haaien in de hoofdrol.”

Verwondering

Om de rijke onderwaterwereld van de Oosterschelde in de harten te laten sluiten bij bezoekers, zet de natuurvereniging ruim drie maanden lang ambassadeurs in om mensen te verwonderen. In de beschildering van de caravan speelt het onderwaterleven een belangrijke rol. Sepia’s, hondshaaien en platvissen vormen het decor van de schildering onder water. En kinderen kunnen er hun brevet tot onderwaterboswachter halen. Buiten de caravan kunnen bezoekers ook kennis maken met de vogelrijkdom rond de Oosterschelde. Er staan twee telescopen om de vogels van dichtbij te kunnen bestuderen. Voor kinderen is er een onderwatermemoryspel ontwikkeld.

Interesse?

Als deltawachter heet je dagelijks bezoekers welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. Je bent het gezicht en aanspreekpunt voor Natuurmonumenten en je kan vol passie vertellen over de Oosterschelde en z’n bijzondere bewoners. Wil jij je ook inzetten voor de Oosterschelde en sta je graag in contact met bezoekers? In de periode 2 juni – 16 september zijn er verschillende plekken vrij. Meld je aan als koppel. Je kunt kiezen voor een midweek of weekend. Maak je interesse kenbaar via [email protected]  

De volledige vacature vind je hier  

 

Paul Begijn
Paul Begijn