Ga direct naar inhoud
natuurgebied Zuidpolder

Natuurontwikkeling in natuurgebied Zuidpolder

 • Filmpje – Boer Jan-Dirk Rodenburg

  In polder Schieveen zijn vijf boeren actief, één daarvan is Jan-Dirk Rodenburg. Hij vertelt over zijn bedrijf en hoe hij de polder heeft zien veranderen. Bekijk onder de afbeelding het verhaal van Jan-Dirk.

 • Filmpje – Weidevogels in Schieveen

  De gemeente Rotterdam heeft samen met Natuurmonumenten de polder aangepast, zodat weidevogels als de grutto hier weer een plek hebben. Ecoloog Ferry van der Lans telt al jaren de vogels in deze polder. Bekijk onder de afbeelding het verhaal van Ferry.

 • Filmpje – Belevenisboerderij Schieveen

  Sinds 2017 is de Belevenisboerderij Schieveen geopend. De stadsherder van Rotterdam, Martin Oosthoek vertelt je over deze unieke plek in deze polder. Bekijk onder de afbeelding het verhaal van Martin.

 • Filmpje – Struinpaden in de polder

  Naast het fietspad, zijn er ook heel veel struinpaden in de polders ontwikkeld. Boswachter Natascha Hokke trekt haar wandelschoenen aan en vertelt waarom het echt leuk is om deze wandelingen te ontdekken. Bekijk onder de afbeelding het verhaal van Natascha.

 • Filmpje – Natuurmonumenten in de polder

  Natuurmonumenten beheert de 400 hectaren nieuwe natuur op het Rotterdams Platteland. Maurice Kruk is boswachter en weet alles over de vogels, bloemen en bijen die in deze polder teruggekeerd zijn. Bekijk onder de afbeelding het verhaal van Maurice.

 • Herfstvakantie op het Rotterdams platteland

  De gemeente Rotterdam en Natuurmonumenten organiseren samen met de gebruikers van de polders in de herfstvakantie tal van rondleidingen en activiteiten. Zet vooral de zondagen 23 en 30 oktober in je agenda, op die dagen kun je tussen 12:00 tot 16:00 uur terecht op alle locaties.