Ga direct naar inhoud

Ontdek kriebelbeestjes in de wilde bloementuin bij Melkschuur Zuidpolder

Ontdek wat er groeit, bloeit, loopt en vliegt rondom Melkschuur Zuidpolder bij Rodenrijs. Hier vandaan kun je starten met je struinwandeling op het Rotterdams platteland. Speur naar de wilde bloemen, zie wat er leeft in de poldersloten en spot de vogels van het Rotterdams platteland.

Verken de wilde bloementuin bij Melkschuur Zuidpolder

Bijzondere bewoners

Kom een kijkje nemen in Melkschuur Zuidpolder! Deze schuur vind je vlak bij metrostation Rodenrijs, slechts een paar haltes vanaf Rotterdam Centraal. Melkschuur Zuidpolder is alleen geopend tijdens evenementen. Ben je benieuwd welke dit zijn? Kijk dan in de activiteitenagenda! In de wilde bloementuin kun je - ook als de melkschuur gesloten is - zelf op zoek gaan naar wilde bloemen, vlinders en vogels. 

Tip: fiets na je bezoek een van de mooie Polderpadroutes. Kijk hier voor alle routes!

Melkschuur Zuidpolder

Bloementuin in bloei

In het voorjaar staat de wilde bloementuin volop in bloei en is er een mooi palet aan soorten en kleuren. Ook de vlinders laten zich zien. De aangeplante bomen & struiken zijn goed aangeslagen en groeien. Soms worden delen van tuin gemaaid, maar er blijven ook genoeg stukken staan om van de bloemen te blijven genieten. Ook de latere bloeiers krijgen dan een kans.

Zoek waterbeestjes in poldersloten

Als de Melkschuur open is, gluur dan zeker binnen. Hier vind je informatie over het gebied en de natuur van de noordkant van Rotterdam. Voor kinderen zijn schepnetjes en loeppotjes beschikbaar om waterbeestjes te ontdekken in de poldersloten rondom de Melkschuur.

Waterbeestjes zoeken bij de melkschuur

Drukte van jewelste

Wist je dat de wilde bloementuin bestaat uit veel kruidenrijke planten en grassen? Hierdoor is het niet altijd één groot kleurenspektakel. Het is juist wel een drukte van jewelste omdat vlinders, libellen en kleine zoogdieren hier een prima leefgebied vinden.

Bezoek Belevenisboerderij Schieveen!

Na een rondje bloementuin kun je ook een leuk langer wandelrondje maken over het struinpad dwars door de omliggende weilanden. Of breng een bezoekje aan de nabijgelegen Belevenisboerderij Schieveen. Op deze schapenboerderij kun je spelen in Speelnatuur van OERRR, knuffelen met boerderijdieren of genieten van een kopje koffie of thee met lokale Schieveense kruidkoek. Het Polderpad leidt je ernaar toe!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid