Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beleef de schemer in de Zwaakse Weel met de Schemerschim

26 april 2022 | Paul Begijn

Natuurmonumenten houdt vrijdagavond 6 mei een ‘schemerschim’ activiteit in natuurgebied de Zwaakse Weel in Zuid-Beveland. De ‘schemerschim’ is een leuke manier om de schemer en het donker te ervaren en meer te weten te komen over het leven van verschillende nachtdieren die in de Zwaakse Weel voorkomen.

schemeren zwaakse weel

“In het donker is alles anders. Geluiden, geuren en kleuren beleef je op een andere manier dan overdag”, vertelt boswachter Femke Deelstra van Natuurmonumenten. “De Schemerschim is een wezen van de schemer en de nacht, die je van alles kan vertellen over de planten en dieren in de Zwaakse Weel. Maar ook over hoe het donker werd…”

Ervaar de nacht

Door allerlei leuke opdrachtjes onderweg kom je er achter wat er allemaal anders is in het donker en waarom dit zo is. Wat kun je allemaal nog wel en niet zien in het donker? Hoe vinden dieren hun weg in het donker zonder zaklamp?

Aanmelden

De activiteit is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 11 jaar. Ook ouders mogen mee op pad. De ‘schemerschim’ start om 19.45 uur bij het infopunt Zwaakse Weel in Kwadendamme. Aanmelden is verplicht en kan hier.

Paul Begijn
Paul Begijn