Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vrijwillige boswachters gezocht voor Zuid-Beveland

15 januari 2021 | Paul Begijn

Natuurmonumenten is op zoek naar vrijwillige boswachters om te helpen in de publieksvoorlichting en toezicht in de natuurgebieden in de Zak van Zuid-Beveland. Sinds de corona-uitbraak is de Zeeuwse natuur populairder dan ooit. Daardoor neemt de druk op natuur toe. Door de inzet van vrijwillige boswachters kunnen bezoekers beter worden geïnformeerd en kwetsbare gebieden beter beschermd.

boswachter gezocht

“Als vrijwillige boswachter verzorg je de voorlichting aan het publiek en houd je toezicht in de natuurgebieden op een juist gebruik van de gebieden”, vertelt boswachter en toezichthouder Jerry Meijs van Natuurmonumenten. “Naast toezichthouder ben je een belangrijke gastheer namens Natuurmonumenten. Je informeert bezoekers en enthousiasmeert over wat er allemaal te zien is in het gebied.”

Zak van Zuid-Beveland

Het werkgebied omvat alle natuurgebieden in de Zak van Zuid-Beveland die in beheer zijn bij Natuurmonumenten. Daaronder vallen onder andere het heggengebied bij Nisse, Zuidgors bij Baarland en Zwaakse Weel bij Kwadendamme. De vrijwillige boswachters staan in direct contact met de boa van Natuurmonumenten, zodat bij overtredingen verbaliserend opgetreden kan worden. Vrijwillige boswachters zijn met name in de weekenden actief.

Solliciteren

Wil je meer weten of direct solliciteren? Neem dan contact op of stuur je CV met motivatie voor 12 februari naar Jerry Meijs, [email protected]

Paul Begijn
Paul Begijn