Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurambassadeurs voor het Zwanenwater gezocht

14 mei 2024 | Sandra Barbé

Ben je ook zo’n natuurliefhebber en geniet je van alles dat groeit en bloeit? Wil je je passie graag overbrengen op anderen? Word dan natuurambassadeur! Kom ons team versterken, ga in gesprek met de bezoekers en ben hét visitekaartje van natuurgebied het Zwanenwater.

Natuurambassadeurs bij TIP kar

Het Zwanenwater

Natuurgebied het Zwanenwater is een afwisselend duingebied bij Callantsoog. Met de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa is het een waar vogelparadijs! Moeras, rietlanden, kalkarme duinen met heide en bloemrijke graslanden rond de meren bieden ruimte aan veel bijzondere planten en dieren zoals orchideeën, zonnedauw, zandhagedis, blauwvleugelsprinkhaan, heivlinder en rugstreeppad.

Hét visitekaartje

Midden in dit prachtige natuurgebied beman je in de weekenden tussen april en oktober samen met een collega het TerreinInformatiePunt (TIP). Hoe vaak bepaal je zelf en in overleg wordt een rooster opgesteld. Met behulp van de TIPkar, een speciale aanhangwagen vol natuurschatten, doe-dingen en folders, vertel je verhalen en natuurweetjes over het Zwanenwater. Je maakt bezoekers bewust van de waarde en het belang van de natuur en geeft tips over wat er waar te zien is. Je bent zo hét visitekaartje van Natuurmonumenten.

“Ik kom uit Callantsoog en het natuurgebied voelt echt als thuiskomen. Ondanks dat ik hier elke maand en soms vaker wel ben, leer of zie ik steeds iets nieuws”, vertelt Margreet, die al 16 jaar vrijwilliger is. “Er zijn zoveel diersoorten en bloemen- en plantensoorten. Als je echt goed kijkt, dan gaat er een nieuwe wereld voor je open.”

Versterken vrijwilligersteam

Vind je het leuk om bezoekers aan te spreken en wegwijs te maken? Kom dan ons gezellige vrijwilligersteam versterken. Je hoeft niet alles over planten en dieren te weten, je leert vanzelf steeds meer van je collega’s. Je krijgt passende kleding in bruikleen, een vrijwilligerscontract en korting op producten van Natuurmonumenten. Kijk hier voor meer informatie.

Doe je mee, word natuurambassadeur

Als natuurabassaseur ben je hét visitekaartje van het Zwanenwater én Natuurmonumenten. Ga in gesprek, vertel mooie natuurverhalen, deel natuurweetjes en interesseer bezoekers zo lid te worden van Natuurmonumenten. Ben je geïnteresseerd, laat het ons weten. Mail naar: [email protected].

Sandra Barbé