Ga direct naar inhoud
Nieuws

500ste Erkende Goede Doel bekend

19 oktober 2017 | Wilco Meijers

Vandaag reikte het CBF officieel de 500e Erkenning uit aan stichting ‘Het Vergeten Kind'.

500ste Erkende Goede Doel bekend

Nu er 500 Erkende Goede Doelen zijn, staat een bedrag van 3,8 miljard euro onder actief toezicht van het CBF. Dit komt overeen met ruim 80% van het geld dat de samenleving doneert aan maatschappelijke doelen. Natuurmonumenten behoort ook tot de 500 Erkende Goede Doelen.

Geeft gerust

De 500ste Erkenning was tegelijkertijd de aftrap van de publiekscampagne ‘Geef gerust aan een erkend goed doel’, een initiatief van CBF, Goede Doelen Nederland en Nederland Filantropieland. Met de campagne laten de initiatiefnemers zien dat ze een transparante sector zijn die kwaliteit en toezicht hoog in het vaandel heeft.

Kwaliteitseisen

placeholder

Goede doelen zijn belangrijk voor de samenleving. Zij bieden oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Jaarlijks doneren Nederlanders bijna 6 miljard euro. Met al deze steun wordt ontzettend veel goeds gedaan.

Donateurs willen zeker weten dat hun steun goed terechtkomt. Een Erkend Goed Doel voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Toezichthouder CBF controleert dit. Zo weet je zeker dat het goede doel bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro en verantwoording aflegt. Let daarom op het ‘Erkend Goed Doel’- logo.

De kwaliteitseisen worden vastgesteld door een onafhankelijke commissie waarin ook donateurs vertegenwoordigd zijn. De controle door het CBF bestaat uit een jaarlijkse check en eens in de drie jaar een uitgebreide toets. Zo weet je zeker dat je aan een Erkend Goed Doel gerust kunt geven. Het CBF is toezichthouder goede doelen. Het CBF kent de Erkenning toe en controleert de goede doelen op strenge kwaliteitseisen.

Meer weten? Kijk op CBF.nl.

Wilco Meijers