Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beleef de lente met de Lammetjesroute Sint-Pietersberg

22 maart 2021 | Paul Wijenberg

Volg in het kader van de Lammetjesdagen van OERRR met je kinderen deze Lammetjesroute van ongeveer 1,7 kilometer lengte die je als speurtocht kunt gebruiken.

Springende lammetjes

Helaas kunnen we, door de maatregelen rondom het corona virus, dit jaar geen Lammetjes Dag vieren op Hoeve Lichtenberg, zoals we dat gewend zijn. Om deze bijzondere en vrolijke gebeurtenis in het voorjaar niet zomaar voorbij te laten gaan, zijn we op zoek gegaan naar een mooi alternatief. Je kunt deze maand gratis een speciale lammetjes-speurtocht downloaden, die je op elk gewenst moment met je kinderen kunt gaan lopen. Sinds het begin van het jaar zijn er een paar honderd Mergelland lammetjes en Nederlandse landgeitjes geboren. Deze zijn ondertussen weer op de Sint-Pietersberg. Wie weet kom je tijdens je wandeling de schaapsherder met zijn kudde tegen. Hoe leuk is dat?

Wandelen en winnen met het jonge gezin

Tijdens deze 1,7 kilometer lange wandeling over de Sint-Pietersberg kom je langs prachtige vergezichten en kun je misschien bij de Kiekoet de oehoe spotten. Onderweg doe je opdrachten samen met het hele gezin en beantwoord je de vragen. De letters achter de juiste antwoorden op de vraag leveren een bijzonder puzzelwoord op. Stuur na afloop de oplossing met jouw puzzelwoord, met je naam en leeftijd, voor 21 april 2021, per mail naar: [email protected]. Misschien win je dan een hele leuke prijs, zoals een lieve schapenknuffel of een ontmoeting met de schaapsherder en zijn kudde!

Bonusactie

Download hier de Lammetjesroute Sint-Pietersberg. Na afloop van de speurtocht kun je bij Brasserie Monte Nova een kleurplaat ophalen. Deze kun je inkleuren of op een andere manier versieren. Als je van het resultaat een foto maakt en deze, met je naam en leeftijd, mailt naar [email protected] kun je nog een leuke prijs winnen. Let op: mail je puzzelwoord en/of foto van de kleurplaat voor 21 april. De uitslag is bekend op 1 mei 2021 en de winnaars krijgen persoonlijk post!

Paul Wijenberg
Paul Wijenberg