Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boswachters: ook met pasen rust in de kraamkamer van de natuur

02 april 2021 | Marjolein Koek

Oproep van de boswachters van het Goois Natuurreservaat, LandschappenNL, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer: houd je aan de huisregels van het natuurgebied.

edelhert

Met het Paasweekend voor de deur roepen de boswachters van Nederland alle bezoekers op: ‘Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur en houd je aan de regels die in de natuurgebieden gelden.’ Ondanks dat de weersvoorspellingen niet zo mooi zijn, is door de lockdown de verwachting dat veel mensen met Pasen de natuurgebieden in trekken.

De coronapandemie zorgt voor een sterke toename aan bezoekers in natuurgebieden. Mensen zijn massaal op zoek naar ontspanning en rust in de natuur. De groeiende aandacht en waardering voor de Nederlandse natuur is mooi, maar de boswachters maken zich ook zorgen. De terreinbeheerders vragen bezoekers dan ook respectvol met de kraamkamers om te gaan: blijf op de paden, honden aan de lijn, laat geen afval achter.

Campagne Kraamkamer Natuur

Wie op kraamvisite gaat, weet dat rust, hygiëne en een beetje afstand belangrijk zijn voor een kersvers gezin. De kraamkamers van Moeder Natuur vragen om exact hetzelfde. De natuurorganisaties willen hiermee bezoekers verwelkomen en tegelijkertijd wijzen op de kwetsbaarheid van de plek waar ze zijn. Het hele voorjaar zijn ze in feite op kraamvisite in de natuur, het leefgebied van vele broedende, parende en barende dieren en van nieuwe, groeiende planten.

Natuur is open

De meeste wandelpaden zijn zo aangelegd dat er voldoende rustgebied overblijft waar wilde dieren zich kunnen terugtrekken en tegelijkertijd genoeg ruimte overblijft voor wandelaars, fietsers en ruiters om van de natuur te genieten. Op de websites van de terreineigenaren staat per gebied aangegeven of er afsluitingen zijn in verband met het broedseizoen.

https://www.natuurmonumenten.nl/thuis-voor-dieren

 

Marjolein Koek
Marjolein Koek

Persvoorlichter