Ga direct naar inhoud
Nieuws

Deel je foto(‘s) met #mijnnatuurblijft

02 december 2019 | Natuurmonumenten

Heb je een favoriete plek in de natuur? Of misschien zelfs wel een favoriet natuurgebied? Plaats er een foto van op twitter of instagram met de #mijnnatuurblijft en deel jouw liefde voor de natuur.

Nieuwsbericht mijnnatuurblijft

Anthonie Stip begon de hashtag #MijnNatuurBlijft toen hij hoorde dat het kabinet overweegt om een aantal beschermde natuurgebieden (de zogenoemde Natura 2000-gebieden) te herschikken of te verplaatsen om zo stikstofruimte te scheppen voor bouwvergunningen. Stip riep mensen op om bij hun foto's kort uit te leggen wat hun favoriete plek is en waarom.  Al ruim 16.000 mensen deelden de afgelopen week een foto van hun favoriete stukje natuur op sociale media. Stip wil de actie onder de aandacht van de politiek brengen als de Tweede Kamer over mogelijke ingrepen in de natuurgebieden gaat debatteren.

Natuurmonumenten en #mijnnatuurblijft

Natuurmonumenten vindt het opgeven van Nederlandse natuur ook geen optie. We hebben natuur nodig: voor een mooie en gezonde leefomgeving, om even lekker te ontspannen en om van haar schoonheid te genieten. We hebben natuur nodig die tegen een stootje kan en unieke planten en dieren een thuis biedt. Daarom willen we samen opkomen voor onze Nederlandse natuur. Wat kun jij doen:

  • Deel onder de hashtag #mijnnatuurblijft een foto van natuur dichtbij die jij wilt behouden. En deel met Nederland waarom jij vindt dat deze natuur moet blijven. Dit kan elk moment, maar doe het in ieder geval (ook) op 8 december. Die dag willen we #mijnnatuurblijft écht groots onder de aandacht brengen.
  • Deel dit bericht, roep vrienden, buren, familie op om ook mee te doen.

Kijk voor eerder gedeelde foto’s op mijnnatuurblijft.nl of zoek op twitter of instagram op #mijnnatuurblijft.

Natuurmonumenten