Ga direct naar inhoud
Nieuws

Excursies gaan weer van start

30 juni 2020 | Natuurmonumenten

Vanaf woensdag 1 juli starten we weer met het organiseren van excursies. Ga mee op een vaarexcursie, wandelen en wild spotten met de boswachter of ontdek ons nationaal erfgoed onder begeleiding van een gids. Uiteraard houden we ons tijdens de excursies aan de richtlijnen van het RIVM.

Excursie boot

Nu de corona-maatregelen vanaf 1 juli verder versoepelen, kunnen ook onze excursies weer van start. Nog niet alles is mogelijk, zo zijn bij een aantal excursies minder deelnemers toegestaan en is vooraf reserveren verplicht. Ook tijdens de excursies vragen we iedereen om voorzichtig te blijven: geef elkaar de ruimte, vermijd drukte en blijf thuis bij griep- en verkoudheidsklachten.

Excursies

Ons aanbod van excursies is zeer gevarieerd. Ga bijvoorbeeld mee met de boswachter om wild te spotten, ontdek het grootste laagveengebied per boot, maak samen met een boswachter een super-de-luxe insectenhuis of bezoek ons cultureel erfgoed onder leiding van gids.

Excursie wild spotten

Meer uitjes

Bekijk de tien favoriete uitjes van onze boswachters of bekijk hier alle excursies en activiteiten die de komende maanden op de planning staan. Handig! In het overzicht zie je gelijk of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Oh ja, leden van Natuurmonumenten of van OERRR krijgen altijd korting. 

Spelregels

Het blijft belangrijk om voorzichtig te zijn. Daarom nog even de belangrijkste spelregels:

•Vermijd drukke plekken.

•Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

•Heb jij, of een gezinslid, verkoudheid- of griepverschijnselen, blijf dan thuis.

•Het is broedseizoen: blijf op de paden en houd honden aangelijnd.

•Laat papieren zakdoekjes en ander afval niet achter in de natuur.

•Bekijk vooraf of er maatregelen zijn in het gebied waar jij naartoe gaat. Volg ter plekke de aanwijzingen op borden, posters en van de boswachters.

De natuur kan het niet vragen, wij wél

Als iets nóg duidelijker is geworden de afgelopen maanden, is het wel dat natuur onmisbaar is in ons leven. We roepen daarom iedereen op om dit besef om te zetten in steun voor onze natuur. Jij kunt helpen! Door zelf lid te worden, een lidmaatschap cadeau te geven of door producten te kopen in onze bezoekerscentra.

Natuurmonumenten