Ga direct naar inhoud
Nieuws

Grote brand nederzetting Marker Wadden

17 juni 2020 | Shanti Haas

Tot onze grote schrik is vanmiddag brand uitgebroken in de nieuwe nederzetting op de Marker Wadden. De beheerschuur is helaas in vlammen opgegaan. Gelukkig raakte niemand gewond.

Brand beheerschuur Marker Wadden

Hulpdiensten waren snel ter plaatse op Marker Wadden en konden voorkomen dat ook het naastgelegen gebouw zou afbranden. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. De regie ligt nu bij de brandweer. Zodra de brand volledig uitgeblust is, kunnen we de schade opnemen en beginnen aan het herstel. 

Update 18 juni:

Vandaag vindt er technisch onderzoek naar de brand plaats. Tot nader orde is het eiland gesloten. We werken er met man en macht aan om Marker Wadden weer zo snel mogelijk open te stellen voor publiek.

In de beheerschuur die is afgebrand stonden technische installaties die nodig zijn voor de elektriciteits- en watervoorziening op het eiland. Met noodaggregaten proberen we de voorzieningen weer zo snel mogelijk op gang te krijgen. 

Update 19 juni:

De haven van Marker Wadden is weer open. Het onderzoek naar de brand is voorlopig afgerond. Dat betekent dat je weer kunt aanleggen en een heerlijke wandeling in dit nieuwe natuurgebied kunt maken. Graag wel even melden bij de havenmeester.

 

 

 

Shanti Haas
Shanti Haas

Persvoorlichter