Ga direct naar inhoud
Nieuws

Heidevreugd

27 augustus 2019 | Wilco Meijers

Heide, het was nogal een hot topic de afgelopen tijd. Na een slecht heidejaar vanwege de droogte, bloeit de hei deze zomer uitbundig. Reden voor veel media om er in komkommertijd uitvoerig over te berichten. Op de Hoge Veluwe mocht je zelfs je eigen bosje plukken.

heide

De media-aandacht leidde tot heus heidetoerisme, met volle parkeerplaatsen, files op smalle heidepaadjes en dringen om de felbegeerde bankjes met heide-uitzicht. Zelfs doordeweeks trok de paarse pracht volk uit alle windstreken. 'De paarse heide was op het journaal. Dat willen we ook zien', was een veelgehoorde reactie. Volkomen terecht trouwens, want de heide bloeide uitbundiger dan andere jaren.

Nog steeds toont de hei zijn purperen verscheidenheid. Op de Posbank is het tintelende paars over het hoogtepunt heen, maar op veel andere plaatsen kun je nog volop nagenieten van deze laatbloeier.

En wie liever de grote en vooral stille heide wil ervaren, kan gewoon wat later gaan. Nog even en de uitgebloeide heide glinstert weer van de duizenden spinnenwebben in de ochtenddauw. Ook mooi.

Wilco Meijers