Nieuws van de boswachter

Kijk naar Nieuws uit de Natuur bij [email protected]!

09 JANUARI 2014 | Jeanine van der Velden

Nieuws uit de Natuur, een programma van School TV, is vernieuwd bij [email protected]! Kijken dus: vanaf 10 januari om 10.30 of 17.35 uur.

Kijk naar Nieuws uit de Natuur bij Z@pp!

Humor

Iedere aflevering staat een vraag uit de natuur centraal waarop de twee jonge presentatoren, Tom en Yannick, het antwoord niet weten. Met veel energie en humor gaat het duo op onderzoek uit. Dat doen ze vanuit hun studio die als werkplaats dient of midden in de natuur, met hulp van filmfragmenten uit de hele wereld.

Diverse natuurorganisaties, waaronder Naturmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN, werken aan de serie mee.

Eerste aflevering: pantsers

Elke aflevering heeft een thema. De eerste gaat over de verschillende manieren waarop dieren en mensen zich beschermen met een schild of pantser. Zo zien we een schildpad, een dier dat zich bij gevaar terugtrekt in zijn veilige schild. De heremietkreeft heeft een andere truc: die kruipt bij gevaar achteruit in een grote schelp. Ook zien we een bijzonder filmpje van een octopus die een kokosnoot als pantser gebruikt.

Geïnspireerd door de natuur gaan Tom en Yannick gaan aan de slag. Ze maken ze een beschermend pantser tegen een aanvallende hond. Gaat ze dat lukken? Kijk 10 januari naar Nieuws uit de Natuur.

Elke week een nieuwe kaart van OERRR

Online kunnen kijkers gewoon meedoen: download de speciale kaart van OERRR en 'Maak je eigen pantser' op de website van Nieuws uit de Natuur. Elke week verschijnt op deze site een nieuwe kaart met een verrassende opdracht.

Jeanine van der Velden