Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ledendag 24 april 2023 – Locatie Kardinge – Noorddijk

03 oktober 2023 | Geert Teerling

Noordijk is een mooi dorpje Groningen, aan de rand van Kardinge. En de locatie van de provinciale ledendag. Een prachtig divers gebied, qua vogels, vegetatie, bodem en overige 'lopende ' dieren die we graag aan de leden willen laten zien. En deze keer is het onderwerp niet 'Kardinge groeit'; maar wel een nadere uitleg over de bijzondere samenwerking tussen Natuurbegraven Nederland en Natuurmonumenten.

start van de ledendag in Noorddijk

De locatie is niet zomaar gekozen. Het is een locatie waar een groep enthousiaste vrijwilligers en omwonenden zich, onder leiding van twee vaste medewerkers van Natuurmonumenten wekelijks inzetten voor het beheer en ontwikkeling van dit bijzondere gebied.

Er was veel belangstelling voor de ledendag in Kardinge op 24/4; de voorzitter van LC Groningen opende de dag waarna Reiner Hartog van Natuurmonumenten volgde met een presentatie over het beheer en de plannen voor de toekomst van Kardinge. En was er ruimschoots gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van ideeën.

Reiner Hartog geeft uitleg over de plannen

Boswachter Reiner Hartog geeft uitleg over de plannen

Boswachter Reiner Hartog geeft uitleg over de plannen

Tussen wat kleine buien door, was er vervolgens keuze uit 3 verschillende wandelingen om - onder leiding van de boswachters- het gebied  'te verkennen'.

De dag werd afgesloten op dezelfde plaats waar hij 's morgens was gestart, in Noorddijk,  onder het genot van een al dan niet alcoholische versnapering.

Als Ledencommissie Groningen én deelnemers konden we terugkijken op een geslaagde dag.

Nadere uitleg door de gids
Geert Teerling