Ga direct naar inhoud
Nieuws

Marjolein Landheer benoemd tot bestuurslid Natuurmonumenten

05 december 2022 | Roos Kooiman

De ledenraad van Natuurmonumenten heeft Marjolein Landheer benoemd als lid van het bestuur. Landheer neemt veel waardevolle kennis en ervaring met zich mee op het gebied van risicomanagement, investeringen en finance/IT.

Marjolein Landheer bestuurslid

Marjolein Landheer: “In alle jaren dat ik lid ben heb ik me vaak laten inspireren door Natuurmonumenten en aan activiteiten meegedaan. Natuur geeft mij ontspanning en zorgt voor reflectie in ons drukke bestaan. Ik wil de mogelijkheid om te kunnen genieten van de natuur doorgeven aan de volgende generaties. Zo zal klimaatverandering grote impact hebben op ons en de natuur. Maar ook bij andere actuele thema’s zullen we, samen met andere stakeholders, tot pro-actieve tot oplossingen moeten komen”. Met haar interesse en enthousiasme voor de natuur gecombineerd met haar financieel-economische achtergrond wil Landheer zich de komende jaren inzetten als bestuurslid. Marjolein Landheer volgt Frederique de Bruin op. De Bruin was acht jaar lid van het bestuur en trad daarom recent af.

Waarde-gedreven bankier

Landheer werkt bij de Triodos Bank waar zij verantwoordelijk is voor het risicomanagement van de bank; in die positie is zij ook adviseur van de Raad van Bestuur. Voordat ze onlangs de overstap maakte naar Triodos Bank, was zij meer dan 20 jaar werkzaam bij de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO. Daar was zij in haar laatste functie eveneens verantwoordelijk voor het risicomanagement. Nadat zij haar studie Econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam had afgerond, begon Marjolein haar loopbaan in de financiële sector bij ING Bank. Landheer draagt zowel in haar persoonlijke als professionele leven graag bij aan een betere wereld. Zo zijn zowel Triodos Bank als FMO waarde-gedreven financiële instellingen, waarbij naast winstgevendheid ook duurzaamheid centraal staat. De afgelopen jaren heeft Landheer ook in de Raad van Toezicht van ontwikkelingsorganisatie Cordaid gezeten.

Op 18 november 2022 bekrachtigde de ledenraad van Natuurmonumenten haar benoeming. De selectiecommissie uit het bestuur ondersteunde haar voordracht van harte. Hanneke Schuiling, penningmeester en voorzitter van die selectiecommissie: “Marjolein Landheer combineert gedegen financiële deskundigheid en een grote maatschappelijke betrokkenheid met een groen hart.”

 

Rooi Kooiman
Roos Kooiman

Persvoorlichter