Ga direct naar inhoud
Nieuws

Midden-Delflandgebied ‘geadopteerd’

18 maart 2019 | Natascha Hokke

Bestuurders van omliggende steden hebben een belangrijke stap gezet door gezamenlijk te verklaren dat zij het Midden-Delflandgebied willen ‘adopteren’. Daarmee geven zij een krachtig signaal af dat zij het gebied groen en open willen houden, en verder willen gaan dan alleen aanwijzen als Bijzonder Provinciaal Landschap.

Midden-Delfland Bijzonder Provinciaal Landschap, ja toch zeker?

Koos Karssen, voorzitter van de Midden-Delfland Vereniging, reageerde opgetogen. De vereniging hield donderdag 14 maart 2019 in Maassluis een congres over de toekomst van Midden-Delfland. Het oer-Hollandse veenweidegebied met zijn door slootjes afgescheiden weides, oude en moderne boerderijen, de natuur langs de Vlaardingse Vaart, de eindeloze rijen knotwilgen. Met zijn rust, ruimte en weidsheid ook wel bekend als ‘de groene long en achtertuin van de stad’.

Economie & ecologie hand in hand

Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten, riep op het verbinden van belangen en noemde Vancouver en Singapore, ‘florerende steden waar economie en ecologie hand in hand gaan’. Hij tekende er bij aan dat de provincie Zuid-Holland, na de aanwijzing van Midden-Delfland tot Bijzonder Provinciaal Landschap in 2017, een regierol moet nemen en meer actie om het gebied te behouden. ‘Woorden zijn mooi, daden zijn beter.‘ Van den Tweel: ‘We hebben biodiversiteitsdrammers nodig.’

Lees hier het volledige nieuwsbericht over het congres >>

Marc van den Tweel pleit voor meer daden

Marc van den Tweel pleit voor meer daden tijdens het Midden-Delfland congres op 14 maart 2019

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter