Ga direct naar inhoud
Nieuws

Oogstfeest de groote modderkolk, Loenen

12 juli 2019 | Ramona Fredriks

Loenen op de Veluwe
Oogstfeest Zondag 4 augustus van 10 tot 16:00 uur.

Oogstfeest Loenen

Kom zondag 4 augustus naar Loenen en doe mee aan het gezellige oogstfeest op en rond de boerderij de Groote Modderkolk. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met de Herenboeren. Het graan op de akkers van Natuurmonumenten op de Loenense Enk is rijp om geoogst te worden. Kom kijken hoe dat in zijn werk gaat en hoe dat ging! Er zijn oude landbouwwerktuigen in actie te zien. Op de boerderij van Natuurmonumenten is een gezellige markt met producten, demonstraties en stoere activiteiten voor kinderen.

Kortom er is van alles te beleven voor jong en oud. Speciale aandacht is er dit jaar voor de wilde bloemen en hun belang voor insecten die op hun beurt voor de bestuiving van een goede oogst zorgen.Kinder tot 12 jaar mogen gratis mee.

Het evenementen terrein ligt aan de vrijenberg 24 in Loenen, Veluwe. De entree is voor leden 2,50 €,  niet leden betalen 3,50 € . Te boeken via Natuurmonumenten Loenense-Enk zijn de intree kaarten te bestellen.

Activiteiten voor Kinderen

Voor kinderen is er een uitgebreid programma met leuke OERRR- activiteiten, o.a. het verkrijgen van het junior boswachter diploma, een blote voeten pad, ATB clinics met de ATB club "Last Gear", boomklimmen in klimtuig, pony rijden, spelen in het strodorp. Er is een verhalen verteller.

Herenboeren

Sinds kort deelt Natuurmonumenten haar terrein met de coöperatie Herenboeren de Groote Modderkolk. Een gemengd bedrijf voor 200 huishoudens uit de regio. Een deel van de brandrode runderen blijft op de Groote Modderkolk. Daarnaast houdt de coöperatie kippen, varkens en verbouwt zij groente op de akkers. Leden van de coöperatie zijn aanwezig om belangstellende van informatie te voorzien.

Ramona Fredriks
Ramona Fredriks