Ga direct naar inhoud
Nieuws

Prachtige bijdrage van Postcode Loterij voor Nederlandse natuur

05 maart 2019 | Natuurmonumenten

Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten, ontving gisteren uit handen van Quinty Trustfull namens de Nationale Postcode Loterij een cheque voor de Nederlandse natuur.

Goed Geld Gala

De uitreiking vond plaats in het Koninklijk Theater Carré tijdens het Goed Geld Gala dat jaarlijks wordt georganiseerd door de Nationale Postcode Loterij. Marc van den Tweel nam namens Natuurmonumenten een cheque van  € 13.800.643,- in ontvangst.

"De natuur in het volgebouwde Nederland heeft onze zorg nodig. En die zorg kost geld, vertelt Marc. “Daarom zijn we heel blij met de jarenlange steun van de Postcode Loterij. We zijn al sinds 1990 partners. De jaarlijkse structurele bijdrage voor de natuur geeft ons werk vleugels."

Extra bijdragen voor natuur en klimaat

De Postcode Loterij kon dit jaar dankzij de deelnemers een recordbedrag van 370,6 miljoen euro aan goede doelen schenken. Organisaties die werken aan het tegengaan van klimaatverandering en het beschermen en herstellen van natuur kregen ruim 51 miljoen euro extra. Dorine Manson, managing director van de Postcode Loterij: “De natuur op onze planeet staat onder grote druk door klimaatverandering en de aantasting van ecosystemen. We zijn trots dat we een aantal van hen vandaag met extra donaties kunnen ondersteunen, dankzij onze trouwe deelnemers. Zij maken het verschil.”

Holwerd aan Zee

Marc van den Tweel is verheugd met de extra bijdragen voor natuur en klimaat. “Wij blijven ons inzetten om de natuur in Nederland sterker te maken. Binnen onze gebieden, maar ook daarbuiten", benadrukt Marc. "Daarom zijn we zeer verheugd dat dit jaar de Vogelbescherming van de Postcode Loterij een extra bijdrage van 15 miljoen euro ontvangt om het baanbrekende project 'Holwerd aan Zee' te realiseren. Dit project verbindt voor het eerst op grote schaal de Waddenzee met het achterland door een opening in de dijk bij het Friese dorp Holwerd. Daardoor ontstaat een getijdenmeer achter de dijk. Daar profiteert niet alleen de mens maar ook de natuur van. En daar is het ons, groene organisaties, om te doen.“

Voorgaande jaren ontving Natuurmonumenten al extra bijdragen voor bijzondere projecten. "Zo ontvingen we in 2017 een extra donatie voor de aanleg van Marker Wadden, een nieuw natuurparadijs in het Markermeer. En in 2016 voor ons project Natuur voor iedereen, waarin we de natuur toegankelijker maken voor mensen met een beperking. En dat is allemaal mogelijk dankzij alle deelnemers van de Postcode Loterij!”

 

Natuurmonumenten