Ga direct naar inhoud
Nieuws

Reactie Brabantse natuur- en milieuorganisaties op Bestuursakkoord

14 mei 2020 | Simone Prinsen

De Brabantse natuur- en milieuorganisaties maken zich zorgen over de stikstofaanpak en bezuinigingen op natuur in Brabant. Dat schrijven de organisaties in een open brief aan Provinciale Staten. Het bestuursakkoord ‘Samen, Slagvaardig en Slim: Ons Brabant’ wordt vrijdag besproken door de Statenleden.

Kampina

Brabants Landschap, Natuurmonumenten, IVN Brabant en de Brabantse Milieufederatie vinden het een goede zaak dat de nieuwe Brabantse coalitie een aantal belangrijke beleidsinspanningen voor de bescherming en versterking van de natuur continueert. Veel zorgen hebben de non-profitorganisaties over de aangekondigde bezuiniging op het programma Natuur en het afgezwakte stikstofbeleid.

Versnelling noodzakelijk

“Een gewijzigde aanpak geeft opnieuw onduidelijkheid en vertraging voor alle partijen, terwijl bijvoorbeeld de woningbouwopgave groot is,” zo staat in de brief te lezen. “Als we van Brabant een topregio willen maken, dan vraagt dat om versnelling in plaats van vertraging. We gaan daarom graag snel in gesprek met het nieuwe college [van VVD, Forum voor Democratie, CDA en Lokaal Brabant, red.] om invulling te geven aan een stikstofaanpak die kan rekenen op maatschappelijk draagvlak en waarin de belangen van mens, natuur en leefomgeving zorgvuldig zijn afgewogen.” Lees hier de hele brief.

Simone Prinsen
Simone Prinsen