natuurgebied

Bantam

nieuws

Stoere Gabe redt dieren uit diepe kuil

Een dertienjarige jongen heeft afgelopen weekend zijn natuurhart laten spreken. Geholpen door twee boswachters bevrijdde hij dieren uit een diepe kuil in het bos.

Afgelopen weekend struinde de dertienjarige Gabe Wielinga met zijn vader door de bossen rondom Hilversum. In het bos van het Goois Natuur Reservaat, grenzend aan buitenplaats Bantam in ’s-Graveland, viel Gabes oog op een gat in de grond, afgedekt met takken. Hij haalde de camouflage weg en zag onderin het gat allerlei dieren krioelen. Snel riep hij de boswachters Koen Frantzen en Peter Pardoen van Natuurmonumenten erbij en toonde ze het gat.

Dieren in nood

Samen met de boswachters bevrijdde de stoere Gabe 10 kikkers een aantal padden, salamanders en zelfs 2 ringslangen! Ze brachten de gestresste dieren naar het onlangs afgesloten natuureiland op buitenplaats Bantam van Natuurmonumenten. In dit rustgebied kunnen de dieren bijkomen van de schrik en in alle rust verder leven.

Blij met deze natuurliefhebber

Boswachter Pardoen was erg verbaasd bij het zien van het diepe gat: ‘Wie doet zo iets! Nu zaten er nog relatief kleine dieren in, maar hazen, konijnen, vossen, dassen of zelfs een reekalf hadden een even gemakkelijk slachtoffer kunnen zijn. Als Gabe het gat niet had ontdekt hadden de dieren het waarschijnlijk niet overleefd. Ze konden er niet zonder hulp uit komen.’ Boswachter Frantzen voegt eraan toe: ‘Ik ben blij dat deze jonge natuurliefhebber zo oplettend is geweest. We hebben het gemeld aan de boswachters van het Goois Natuur Reservaat, ze gooien het gat dicht en houden het in de gaten.’

Veel dank namens Natuurmonumenten aan deze jonge boswachter in spe!

Tandenloze cobra

Met de aankoop van schone, waterrijke natuur en de aanleg van broeihopen wil Natuurmonumenten de toekomst van ringslang veilig stellen. Help jij mee de ringslang te beschermen?

word nu lid