Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Strijd om titel Groenste Politicus 2015 geopend!

30 maart 2015 | Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert voor de achtste keer de Verkiezing Groenste Politicus. Vanaf 29 maart kan iedereen via www.groenstepoliticus.nl een politicus uit heel Nederland nomineren. De winnaar wordt op 10 mei tijdens het radioprogramma Vara’s Vroege vogels bekend gemaakt.

Strijd om titel Groenste Politicus 2015 geopend!

Dit is het tweede jaar waarop niet alleen landelijke politici, maar ook regionale politici genomineerd kunnen worden voor de eervolle groene titel. Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten: ‘Veel politici zijn overtuigd van de grote rol die natuur speelt bij de kwaliteit van onze leefomgeving. Zowel op landelijk, provinciaal en lokaal niveau zien we steeds vaker groene oplossingen in projecten terugkomen. Daarnaast zien we eveneens aandacht voor vergroening van leefgemeenschappen. Ook bij waterschappen vinden projecten plaats op het snijvlak van water en natuur.’

Het is dan ook volgens Natuurmonumenten niet meer dan logisch dat iedere politicus in Nederland die zich aantoonbaar inzet voor de natuur, het verdient om in de schijnwerpers te worden gezet.

Stemmen vanaf 20 april

Tot 12 april kan men een politicus nomineren. Daarna volgt een stemperiode van 20 april tot en met 3 mei. De drie kandidaten met de meeste stemmen gaan door naar de feestelijke finale op zondag 10 mei live in het radioprogramma van Vroege Vogels.

Criteria

De Groenste Politicus van 2015 moet zich aantoonbaar hebben ingezet voor de natuur. Hij of zij heeft letterlijk gezorgd voor meer groen, of heeft zich ingezet voor meer draagvlak voor natuurbeleid en landschapsbeheer. Ook kan deze politicus zich in de kijker hebben gespeeld door het natuurbeleid te verbinden aan andere sectoren zoals recreatie, gezondheidszorg of water.

Winnaars

In 2014 was Brabantse gedeputeerde Johan van den Hout de gelukkige winnaar van de zevende editie. Eerdere winnaars waren de Kamerleden Polderman, Ouwehand, Jacobi, Van Veldhoven, Grashoff en Van Gerven.

Noot voor de redactie

Journalisten kunnen contact opnemen met Margreet van Beem, persvoorlichter Natuurmonumenten 06-55 82 51 91 [email protected]

Natuurmonumenten