Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Verrassende Nederlandse onderwaternatuur in ‘Wildernis onder water’

05 januari 2017 | Simone Prinsen

Vrijdag 6 januari start op NPO2 de zesdelige televisie serie ‘Wildernis onder Water’. Prachtige onderwateropnamen geven een unieke kijk op de wereld onder water in de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Verrassende Nederlandse onderwaternatuur in ‘Wildernis onder water’

Er zijn opnamen gemaakt in een aantal natuurgebieden van Natuurmonumenten zoals de Leuvenumse Beek op de Veluwe en de Ackerdijkse - en Nieuwkoopse Plassen.

Laatste wildernis

De natuur onder de waterspiegel is een mysterie waar we weinig van weten. Onder water vind je nog echte rovers zoals snoeken of meervallen, verrassend veel zeldzame planten en bijzondere dieren. Ze scharrelen rond in een wonderlijk landschap, stil en mooi. De natuur onder water wordt weleens de laatste wildernis van Nederland genoemd. Een plek waar we allemaal nieuwsgierig naar zijn. En toch zijn er maar weinig mensen die weten wat er leeft onder de waterspiegel en wat er nodig is om die waternatuur te behouden.

Ontdekkingen onder water

De serie is een ode aan de schoonheid van ons land met nooit eerder vertoonde, spectaculaire beelden van het landschap onder water. Van grote natuurgebieden als de IJsselmeerkusten van Friesland, de oude poldergebieden in Midden-Delfland, de veenplassen van Nieuwkoop tot de Hofvijver in Den Haag: onder water is het landschap steeds anders dan je denkt. En overal is iets nieuws te ontdekken, zelfs in de industriële Havens van Rotterdam of het doodgewone slootje om de hoek. Gaandeweg de afleveringen wordt niet alleen duidelijk hoe veelzijdig de wereld onder water is, maar ook hoe hard deze ons nodig heeft om te overleven.

Kijk vanaf 6 januari, iedere vrijdag, om 19:20 naar NPO2

Meer informatie vind je op www.wildernisonderwater.nl.

Simone Prinsen
logo