Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Viltgroep Flues exposeert bij Bezoekerscentrum de Wieden

28 januari 2019 | Katrien de Jong

Vanaf 6 januari tot 31 juli 2019 exposeert Viltgroep FLUES  in het Bezoekerscentrum De Wieden. FLUES toont in deze expositie een selectie van kunstwerken die het resultaat zijn van hun experimenten met wol en turf. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij deze expositie in de vergader- en expositieruimte in gebouw De Holken aan het Beulakerpad in St. Jansklooster.

Expositie Viltgroep FLUES 

Viltgroep Flues exposeert bij Bezoekerscentrum de Wieden

Vanaf 6 januari tot 31 juli 2019 exposeert Viltgroep FLUES  in het Bezoekerscentrum De Wieden. 

FLUES toont in deze expositie een selectie van kunstwerken die het resultaat zijn van hun experimenten met wol en turf. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij deze expositie in de vergader- en expositieruimte in gebouw De Holken aan het Beulakerpad in St. Jansklooster.

In prachtige kleuren en structuren zijn wandkleden en objecten vormgegeven met als inspiratiebron turf; de aarde en het landschap, waaruit de turf gewonnen werd en het vuur dat door de turf kon branden. Met respect voor de eeuwenoude geschiedenis en het harde leven van de veenarbeiders laat Viltgroep FLUES op eigentijdse wijze de schoonheid van turf zien.

FLUES bestaat uit 6 vrouwen: Lia van de Zande, Ditte Velink, Ria Dokter, Annemiek Vervuurt, Ineke Carolus en Marianne van der Raay. Sinds 1997 komen ze bij elkaar en werken regelmatig samen aan een groot project. Kijk voor meer informatie op www.inekecarolus.nl

Meer informatie:

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1 te St. Jansklooster, T (0527) 205660 of via email: [email protected]

Het centrum is van november tot april open op woensdag, zaterdag en zondag, 12.00 - 16.00 uur geopend. In deze periode tijdens schoolvakanties (regio Noord) geopend van dinsdag t/m zondag,  12.00 – 16.00 u. Van april tot november geopend op dinsdag t/m zondag, 10.00 - 17.00 uur; in mei t/m augustus tevens op maandagmiddag, 12.00 – 17.00 uur.

Katrien de Jong