Ga direct naar inhoud

Puur Natuur

Puur Natuur is het natuurmagazine van Nederland. Een blad dat inspireert erop uit te trekken. Een blad dat je meer leert over de natuur. Want hoe meer je weet, hoe meer je ziet, hoe meer je geniet.

Fochteloerveen

De verkiezingen zijn achter de rug. De vorming van een nieuwe regering is op gang gekomen. Dit is het moment om vorm te geven aan een natuurrijker Nederland. In de nieuwe Puur Natuur laten we zien hoe je de natuur kunt inzetten om ons land te beschermen tegen een stijgende zeespiegel, om steden en dorpen leefbaar te houden nu het steeds warmer wordt, om onze gezondheid te verbeteren en om gezond en diervriendelijk voedsel te produceren.

Onze boswachters zijn nu bijvoorbeeld bezig om (veel) meer water vast te houden in het Fochteloërveen. Daardoor hebben ze in Groningen minder wateroverlast, haal je CO2 uit de lucht en vergroot je de biodiversiteit.

Jessica den Outer vertelt hoe je de natuur beter kunt beschermen door haar rechten te geven. Beeld je in dat je een rivier bent, wil je dan vervuild worden? Kijk door de bril van de natuur, betoogt ze, want de natuur heeft evengoed rechten als de mens.

Verder ging we alvast kijken in het volledig gerestaureerde jachtslot Mookerheide. Manman, wat is dat mooi geworden. En Merijn van den Hoogenhoff nam ons mee naar Tiengemeten om te kijken hoe het daar met de noordse woelmuizen gaat.

Genoeg dus om een gure winterdag mee door te komen. Mocht je aan Puur Natuur dan niet genoeg hebben: in het magazine staan nog meer tips om ook binnen van de natuur te genieten.

Lees Puur Natuur online

Elk seizoen Puur Natuur in de brievenbus ontvangen? Dat kan! Word lid en helpt ons mee de natuur te beschermen.