Nieuws van de boswachter

Boswachters twaalf uur lang live op Facebook vanuit Nederlandse natuur

18 september 2017 | Wilco Meijers

Natuurmonumenten en Facebook Nederland organiseren een livestream-marathon vanuit natuurgebieden in Nederland: HerfstLive.

Boswachters twaalf uur lang live op Facebook vanuit Nederlandse natuur

Op 21 september, de eerste dag van de herfst, laten Natuurmonumenten en Facebook de mooiste Nederlandse herfstfenomenen zien tijdens een unieke twaalf uur durende Facebook Live marathon: HerfstLive. Tijdens HerfstLive nemen de boswachters van Natuurmonumenten kijkers op Facebook van zonsopkomst tot zonsondergang mee op een tocht van de Veluwse heide tot de Limburgse Sint Pietersberg. De organisaties willen hiermee mensen inspireren en aanmoedigen om zelf in de herfst de Nederlandse natuur te gaan ontdekken. “De Nederlandse natuur is in de herfst zo mooi en divers, dat we alle Nederlanders willen enthousiast willen maken het zelf te ervaren. Facebook Live geeft onze boswachters de mogelijkheid om met behulp van live video’s mensen de mooiste plekken te laten zien en ze te inspireren er zelf op uit te trekken,” zegt Inge Reijnen, boswachter bij Natuurmonumenten. Alle live video’s zijn te volgen op de Facebookpagina">https://www.facebook.com/natuurmonumenten">Facebookpagina van Natuurmonumenten.


HerfstLive: in 12 uur live van Veluwe tot Sint Pietersberg


De Facebook Live estafette-uitzending leidt in ruim twaalf uur langs de mooiste natuurgebieden van Natuurmonumenten. De uitzending begint om zeven uur in de ochtend op de Veluwe en eindigt met de zonsondergang vanaf de Sint Pietersberg rond half acht ‘s avonds. “In de vroege ochtend van september is in Nationaal Park Veluwezoom het ‘burlen’ van de bronstige edelherten te horen, een prima manier om wakker te worden.” zegt Inge Reijnen. “Later op de dag gaan we live vanaf de rug van een schaap mee met de schaapskudde op het Dwingelderveld. Dat zal voelen alsof je zelf onderdeel bent van de kudde. Ook bezoeken we de Marker Wadden, die voor publiek nu nog maar heel af en toe opengesteld zijn, maar die de kijkers nu virtueel kunnen bezoeken. Ik vind het bijzonder om mensen op deze manier live in contact te brengen met deze natuurfenomenen. En gaat niets boven het zelf in levenden lijve ervaren van de natuur. Met HerfstLive willen we mensen inspireren om zelf de Nederlandse natuur te bezoeken deze herfst”.


Natuurmonumenten: succesvolle community op Facebook


Met ruim 300.000 volgers op Facebook is de pagina van Natuurmonumenten een van de belangrijkste online plekken waar Nederlanders die zich interesseren in de natuur zich verenigen. Tineke Meijerman, hoofd communicatie van Facebook in Nederland: “De Facebookpagina’s van Natuurmonumenten vormen een prachtig voorbeeld van een succesvolle online community. We zijn blij dat we Natuurmonumenten kunnen helpen zodat de Nederlandse natuurliefhebber via Facebook Live en 360° video’s de natuur op een nieuwe manier kan ervaren.” Van de bijna tien miljoen Nederlanders die maandelijks actief zijn op Facebook, verenigen veel mensen zich in dit soort online communities. “Bijvoorbeeld om via Facebook op de hoogte te blijven van wat er allemaal in de buurt wordt georganiseerd. Of om met mensen in contact te komen rond een gedeelde interesse als de natuur. We hopen met dit project hier een mooie impuls aan te geven.”


Volledige schema HerfstLive


07:00 uur - Bronstige en burlende herten in het Deelerwoud op de Veluwe


08:15 uur - Natuur en techniek in het Waterloopbos


09:45 uur - In 360 graden vanuit de Brabantse Sahara (Loonse en Drunense Duinen)


10:45 uur - Ontdek de prachtige Nieuwkoopse Plassen


11:30 uur - Vlinders, vrijwilligers en seizoensgroenten op de Veluwezoom


12:30 uur - Varen en wandelen in de Weerribben-Wieden


14:00 uur - Varen en vogels spotten rond het bijzondere eiland Tiengemeten


14:30 uur - Speelnatuur en paddenstoelen zoeken in de Oisterwijkse bossen


15:30 uur - Varen door het allereerste gebied van Natuurmonumenten: het Naardermeer


17:00 uur - Schapen hoeden met schaapherder Johan op de heide van het Dwingelderveld


18:30 uur - Archeologische ontdekkingstocht in de grotten van de Sint Pietersberg


19:00 uur - Zonsondergang in 360 graden vanaf de top van de Sint Pietersberg

Wilco Meijers
logo