Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Eerste Marker Wadden Café in duurzaamheidswinkel Lelystad

02 april 2014 | Natuurmonumenten

Op donderdag 10 april organiseren Natuurmonumenten en de Natuur- en Milieufederatie Flevoland het eerste Marker Wadden Café. Voor deze bijeenkomst is iedereen die meer wil weten over het project Marker Wadden van harte welkom in de duurzaamheidswinkel aan het Stadhuisplein van Lelystad. Het Marker Wadden Café begint om 19.30 uur en zal rond 22.00 uur zijn afgelopen.

Eerste Marker Wadden Café in duurzaamheidswinkel Lelystad

Tijdens deze eerste bijeenkomst zal Roel Posthoorn van Natuurmonumenten de laatste stand van zaken van het project Marker Wadden met de aanwezigen delen. Roel Posthoorn is de projectdirecteur van het project. Daarna is er de gelegenheid voor het stellen van vragen en discussie.

Tijdens dit café kunnen de aanwezigen ook het werk bekijken van een aantal studenten Landschapsarchitectuur uit Minnesota (VS). Deze studenten hebben zich in de weken voor het café verdiept in het Markermeer en de Marker Wadden en gewerkt aan een aantal voorstellen voor de inrichting van het eerste eiland dat gaat worden aangelegd.

Roel Posthoorn heeft al eerder een presentatie gegeven van het project voor de City Marketing Club Lelystad van 7 maart jl. Daar waren een honderdtal Lelystadse ondernemers aanwezig in de raadszaal van de gemeente Lelystad. Met de Marker Wadden Cafés krijgt ook de Lelystadse bevolking de mogelijkheid zich te verdiepen in het project Marker Wadden en mee te praten.

Marker Wadden

Marken Wadden is een uniek project voor de aanleg van een serie natuureilanden in het Markermeer. Het ontwerp pakt het hardnekkige slibprobleem aan en verrijkt het Markermeer met natuuroevers. Zo kan er weer een gezond evenwicht ontstaan waar dieren en planten in het Markermeer zich op een natuurlijke manier kunnen herstellen. Ook voor de economie zijn de Marker Wadden een belangrijke impuls. Zo nemen de recreatiemogelijkheden in het meer toe en is ‘bouwen met slib’ een innovatieve techniek die over de hele wereld toepasbaar is. Het is de verwachting dat in 2016 wordt begonnen met de aanleg van het eerste eiland.

Meer informatie over het project zie www.natuurmonumenten.nl/markerwadden en facebook/markerwadden

Voor redacties, niet ter publicatie: voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Heleen Paalvast (Natuurmonumenten): 06 – 55825191, Vera Dam (Natuur- en Milieufederatie Flevoland): 0320 – 253505 of 06 – 12664827

Natuurmonumenten
logo