Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met Natuurmonumenten met vijf jaar

13 december 2017 | Marjolein Koek

Natuurmonumenten werkt ook de komende vijf jaar samen met de Nationale Postcode Loterij. De loterij stelt een bedrag van zo’n 13,5 miljoen euro per jaar beschikbaar voor behoud en bescherming van de natuur in Nederland.

Nationale Postcode Loterij verlengt samenwerking met Natuurmonumenten met vijf jaar

Directeur Marc van den Tweel: “De Nationale Postcode Loterij is een belangrijke steunpilaar onder ons werk. Dat we nu de toezegging hebben gekregen dat we de komende vijf jaar weer op zo’n grote bijdrage van de Nationale Postcode Loterij mogen rekenen, is goed nieuws voor Natuurmonumenten én de Nederlandse natuur. Veel dank dus aan de Postcode Loterij en aan al die miljoenen mensen die meespelen en daarmee ons werk steunen.”

Samenwerking sinds 1989

Natuurmonumenten behoort tot een van de drie goede doelen waarmee de Nationale Postcode Loterij in 1989 van start ging en ontving sindsdien een totale bijdrage van 391,3 miljoen euro. “Bovenop de vaste jaarlijkse bijdragen gaf de Postcode Loterij bovendien geld voor bijzondere projecten als Marker Wadden, Haringvliet en om natuur toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Van den Tweel: “Je kunt je bijna niet voorstellen hoe ons werk, hoe Natuurmonumenten, hoe de Nederlandse natuur eruit zou zien zonder deze bijdragen van de Nationale Postcode Loterij.”

De Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. 2,8 miljoen Nederlanders spelen mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 99 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Loterij is ruim 5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. Natuurmonumenten, Oxfam Novib, Vluchtelingenwerk, UNICEF, Amnesty International, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Kansspelbeleid

Natuurmonumenten draagt de Nationale Postcode Loterij dan ook een warm hart toe en pleit voor regelgeving rondom kansspelen waarin gesteld wordt dat fondsenwerving voor de samenleving een van de hoofddoelstellingen wordt van het kansspelbeleid. Natuurmonumenten vindt -samen met de Nationale Postcode Loterij- dat alle loterijen tenminste 40% van hun inleg moeten bijdragen aan de samenleving.

Marjolein Koek
Marjolein Koek

Persvoorlichter