Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurmonumenten en Google brengen de natuur bij je thuis

03 oktober 2015

Prachtige natuur vanuit je luie stoel verkennen; dat kan straks dankzij een unieke samenwerking tussen Natuurmonumenten en Google. Google gaat 25 natuurgebieden van Natuurmonumenten in kaart brengen met Street View. Vanaf 2016 kun je via je computer of tablet de mooiste plekjes van Nederland bezoeken.

Natuurmonumenten en Google brengen de natuur bij je thuis

Onbewoond eiland

De aftrap van deze samenwerking vond deze week plaats op het Waddeneiland Griend, gelegen tussen Terschelling en Harlingen. Dit beschermde natuureiland is onbewoond en normaal gesproken niet toegankelijk voor mensen. Griend vormt een toevluchtsoord voor tienduizenden vogels en grijze zeehonden krijgen hier hun jongen. Met een draagbare camera, de ‘Trekker’, van Google is het eiland grotendeels vastgelegd. Deze beelden worden later dit jaar beschikbaar gemaakt via Google Street View. Vanaf 2016 volgen natuurgebieden, landgoederen en forten in de rest van Nederland. “Een prachtige samenwerking en een primeur voor de Nederlandse natuur! We hopen natuurlijk dat deze beelden mensen inspireren om al die mooie plekken ook in het echt te gaan bekijken”, aldus Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten.

Natuur voor iedereen

"We zijn bijzonder verheugd met deze mooie samenwerking met Natuurmonumenten. Enkele gebieden zijn beperkt toegankelijk voor het publiek, zodat de natuur onbelemmerd haar gang kan gaan. Door onze krachten te bundelen met Natuurmonumenten wordt het toch voor iedereen mogelijk deze prachtige plekken binnenkort vanuit de huiskamer te bekijken, waarbij we respect voor de natuur in acht nemen", aldus Pim van der Feltz, directeur Google Nederland.

Vrijwilligers gezocht

Natuurmonumenten gaat zelf de overige natuurgebieden in kaart brengen. De natuurorganisatie zoekt daarom vrijwilligers om met deze omvangrijke klus te helpen. Zij zullen met de Trekker de natuurgebieden en andere plekken doorkruisen om de beelden te verzamelen. Update: inmiddels is de aanmelding gesloten

placeholder