Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Ruben Smit wint Nationale Natuur Quiz 2016

11 mei 2016 | Natuurmonumenten

Ruben Smit is de grootste natuurkenner van Nederland. Hij won vanavond De Nationale Natuur Quiz 2016 van BNN-VARA en Natuurmonumenten en wint De Gouden Raaf.

Ruben Smit wint Nationale Natuur Quiz 2016
placeholder

Naast Ruben Smit waren het onder meer Britt Dekker, Vincent Bijlo, Barbara Barend, Frederique Spigt, Michiel Veenstra, Gijs Staverman en Ruud Feltkamp die hun natuurkennis testten in De Nationale Natuur Quiz 2016. In de quiz kregen BN’ers, natuurliefhebbers en kijkers thuis vragen voorgeschoteld over de Nederlandse natuur, geïllustreerd met bijzondere beelden, zoals die van het ontstaan van de Marker Wadden eerder vandaag. Met deze archipel van eilanden verandert de kaart van Nederland definitief en wordt het Markermeer nieuw leven ingeblazen.

placeholder

De Nationale Natuur Quiz 2016 werd gemaakt door BNN-VARA in samenwerking met Natuurmonumenten.

Fotograaf: Natuurmonumenten/Marten van Dijl

Noot voor de redactie

Neem contact op met Marlous van 't Pad Bosch 0652525645

Natuurmonumenten
logo