Ga direct naar inhoud
Nieuws

Vergezichten Naardermeer na 110 jaar op nieuwe postzegels

24 april 2015 | Angelique Aerts

Het oudste natuurgebied van Natuurmonumenten krijgt dinsdag 28 april zijn eigen postzegels. Het Naardermeer was in 1906 het eerste natuurgebied dat in handen kwam van de jubilerende natuurvereniging. Op de nieuwe postzegels van PostNL staan de kenmerkende dieren, planten en landschappen van het gebied afgebeeld.

Vergezichten Naardermeer na 110 jaar op nieuwe postzegels

Presentatie

De serie van postzegels wordt dinsdag 28 april gepresenteerd. Op de tien nieuwe zegels staan kenmerkende dieren, planten en landschappen uit het gebied rond het Naardermeer. Het eerste exemplaar van de serie wordt overhandigd aan directeur Marc van den Tweel.

Verkrijgbaarheid

Op de postzegels van het Naardermeer staat Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegels zijn vanaf 28 april te koop bij alle Bruna-winkels en via de PostNL Collect Club. De geldigheidstermijn van de postzegels is onbepaald.

Over Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 725.000 leden en donateurs en 195.000 kinderen van OERRR, met een gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert de organisatie natuurgebieden in Nederland. Dat zijn er inmiddels 355 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare. Zo houdt Natuurmonumenten Nederland open en groen, en kan iedere Nederlander genieten van de natuur. In de gebieden van Natuurmonumenten staan zo’n 3200 bouwwerken, waarvan Natuurmonumenten er 1700 beschermt en onderhoudt. 500 bouwwerken bezitten een monumentale status. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl

Noot voor de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sari Schoo, persvoorlichter Natuurmonumenten 06-54295248 | s [dot] [email protected]

Boswachter Angelique Aerts
Angelique Aerts