Nieuws van de boswachter

Zaterdag 21 juni: Midzomernachtwandeling van start

20 juni 2014 | Natuurmonumenten

De inschrijving voor de Midzomernachtloop van Natuurmonumenten is gesloten. Het is nog wel mogelijk om te sponsoren. Inmiddels schreven bijna 4000 mensen zich in voor een nachtwandeling tijdens de kortste nacht van het jaar, op zaterdag 21 juni. In totaal doneerden zij daarmee tot nu toe 80.000 euro. Dit bedrag komt rechtstreeks ten goede aan de aankoop van nieuwe natuur.

Zaterdag 21 juni: Midzomernachtwandeling van start

Kortste nacht


Zaterdagnacht 21 juni is de kortste nacht van het jaar. In verschillende natuurgebieden organiseert Natuurmonumentenhttps://www.natuurmonumenten.nl/">Natuurmonumenten; de Midzomernachtloophttp://www.midzomernacht2014.nl/">Midzomernachtloop;, wandelingen in het donker van 3 tot 10 kilometer. Daarnaast kan de sportieve wandelaar op de Veluwe een marathontocht lopen van 43 of 63 kilometer.


“In de nacht is de natuur op haar mooist. Dieren jagen en gedragen zich anders dan overdag. De routes lopen door bossen, heidevelden en zandverstuivingen, langs akkers en korenvelden”, zegt de Sallandse">https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-de-sallan… boswachter Jos Schouten. “De stilte spreekt, de duisternis vertelt haar verhaal. Lichtjes op de route en reflectoren wijzen je de weg, mogelijk ook glimwormen.”


Nieuwe natuur


Met de opbrengst van de midzomernachtcampagne koopt Natuurmonumenten nieuwe natuur aan binnen het netwerk van natuurgebieden. De">https://www.natuurmonumenten.nl/dossier/nationaal-natuur-netwerk">De natuur vergroten en verbinden is in Nederland noodzakelijk omdat er nog maar 15 procent van de oorspronkelijk verschillende soorten planten en dieren in Nederland over is, ten opzichte van 50 procent in Europa en 70 procent wereldwijd.


Uitgebreid programma


Voor volwassenen en kinderen biedt Natuurmonumenten een uitgebreid programmahttp://wandeltochten.midzomernacht2014.nl/DeTochten">programma; van nachtwandelingen in ruim dertig van haar gebieden. Daarnaast zijn de gebieden Veluwezoom en het Deelerwoud in Gelderland geopend voor een intensieve marathontocht. Voor de kinderen van OERRR kost de Midzomernachtloop niets. Kijk voor meer informatie op www.midzomernacht2014.nlhttp://www.midzomernacht2014.nl/">www.midzomernacht2014.nl;

Noot voor de redactie:


Voor meer informatie neem contact op met Marlous van 't Pad Bosch, persvoorlichter Natuurmonumenten | 0652525645 | m [dot] [email protected] | @MarlousPadBosch

Natuurmonumenten
logo