Over het LIFE-project

Ten zuiden van ’s-Hertogenbosch komt er de komende jaren heel wat natte natuur bij. Ook zal in de bestaande natuurgebieden Moerputten en Bossche Broek worden gewerkt aan verbetering van de natuurkwaliteit.

pimpernel

In 2018 zal er na afronding van het LIFE+ project ‘Blues in the Marshes’ circa 170 hectare nieuwe natuur zijn ontwikkeld. In het Vlijmens Ven en in de Honderdmorgen ontstaan op een oppervlakte zo groot als 340 voetbalvelden weer vochtige schraalgraslanden. Hiertoe behoren ook de eerder genoemde blauwgraslanden.

Nieuwsbrieven

Blijf ook op de hoogte van het project middels de nieuwsbrieven.

Nieuwsbrief 1
Nieuwsbrief 2
Nieuwsbrief 3

Blauwe natuur

In de natuurgebieden Moerputten en Bossche Broek wordt op 50 hectare het blauwgrasland verbeterd en de natuur langs de Heidijk krijgt een extra impuls om zich te ontwikkelen tot een natuurrijk lint in het landschap.

Genieten van het uitzicht tijdens het wandelen

De kwantiteit en kwaliteit van de natuur gaat er sterk op vooruit en het landschap wordt mooier en beter beleefbaar. Met nieuwe wandelpaden en uitzichtpunten wordt het in de toekomst voor iedereen mogelijk om hier te genieten. Het ‘lopen van een blauwtje’ was nog nooit zo leuk!

Logo life en natura 2000
logo