Ga direct naar inhoud
Nieuws

Het Waterloopbos in met de Ledencommissie Fryslân

26 mei 2023 | Marieta Oomen

Op 12 mei bracht LC (afkorting voor Ledencommissie) Fryslân een bezoek aan het Waterloopbos. En wij waren ook uitgenodigd. Natuurlijk slaan we een uitnodiging van onze buren niet af! Fritz en Jaap gingen mee.

Waterloopbos 2004

Excursie

We begonnen de dag met een excursie. Het Rijksmonument Waterloopbos is een historisch openlucht laboratorium in een prachtig polderbos. Hier zijn honderden onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. Je vindt er restanten van het onderzoek naar de Deltawerken, maar ook van waterwerken voor exotische plekken zoals de haven van Lagos. Het bos is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Gemarkeerde wandelroutes leiden je langs de modellen van waterwerken die als ruïnes in het bos liggen. Wij hadden deze keer het geluk het Waterloopbos te bezoeken onder begeleiding van een excursieleider. Wij hebben genoten van zijn verhalen over de waterloopkundige modellen en de bijzondere natuur. Wil je het Waterloopbos ook op deze bijzondere manier ontdekken? Dat kan! Regelmatig organiseert Natuurmonumenten excursies. Voor meer informatie klik hier.

Uitwisselen ervaringen

Na de excursie zijn we neergestreken bij het Paviljoen ProefLab voor een heerlijk lunch. Dit gaf ons ook de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.Hoe functioneert de LC Friesland? En hoe is dat in Flevoland? Hoe leggen zij contact met hun leden? Doen wij dat anders of niet? Wat vinden zij belangrijk om bij leden onder de aandacht te brengen? Welke thema's spelen er in Friesland en wat zijn de verschillen en de overeenkomsten? En zo waren er veel meer onderwerpen die de revue passeerden. Al pratende bleek snel dat we veel van elkaar hebben te leren. Een goede reden binnenkort bij hen op bezoek te gaan. Wordt vervolgd!

LC Friesland in Waterloopbos
Marieta Oomen