Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ledendag Flevoland 8 juni 2024: Back to the Future!

14 april 2024 | Marieta Oomen

Zaterdag 8 juni as. heten wij jullie welkom in het nieuwe entreegebouw van het Waterloopbos. Deze middag gaan we back to the future. Hoe het oerbos ons terugbrengt naar de toekomst!

Harderbos Oerbos

TOEKOMST
Zoals we allemaal weten gaat het niet goed met onze natuur. En als het slecht gaat met de natuur, dan staat ook onze leefomgeving onder druk. Maar wij kunnen het tij keren. Als we de natuur de ruimte geven, keren plant- en diersoorten terug en kan de natuur herstellen. Binnen én buiten de grenzen van natuurgebieden, in landelijk gebied en in steden. Oftewel: overal in Nederland. Pim van der Feltz, algemeen directeur van Natuurmonumenten, vertelt hoe belangrijk het is dat wij beseffen dat wij de toekomst van de natuur nog steeds in eigen hand hebben en hoe Natuurmonumenten zich hiervoor inzet.

OERBOS
De Flevolandse bossen zijn letterlijk uit de grond geschoten. Zij zijn ooit aangelegd om de kale polders van groen te voorzien, maar dragen in hun huidige vorm te weinig bij aan de biodiversiteit. Daarom gaat Natuurmonumenten terug naar de toekomst, van modern bos naar oerbos. Tim Kreetz, coördinator natuurbeheer Natuurmonumenten Flevoland, laat in zijn presentatie zien wat de waarde van een oerbos is, hoe dat eruit ziet en wat Natuurmonumenten doet om dit bos te realiseren.

EXCURSIE
Onze gidsen nemen jullie mee naar buiten. Zij laten zien hoe het gesteld is met de biodiversiteit in het Waterloopbos. Natuurlijk komen ook de waterwerken aan bod!

PROGRAMMA
13:00 uur           Inloop

13:30 uur           Opening en introductie Ledencommissie Flevoland en Zwarte Meer

13:40 uur           Toekomst
Pim van der Feltz, algemeen directeur Natuurmonumenten

14:00 uur           Oerbos
Tim Kreetz, coördinator Natuurbeheer Natuurmonumenten Flevoland

14:45 uur           Pauze

15:00 uur           Excursie naar het Waterloopbos

16:30 uur           Sapje en hapje

17:00 uur           Einde

KAARTEN
Ben je benieuwd wat het oerbos doet voor de toekomst van onze natuur? Bestel hier je kaarten!

Marieta Oomen