Ga direct naar inhoud
Nieuws

Plannen Ledencommissie voor 2023

05 maart 2023 | Marieta Oomen

Ook al is het af en toe nog fris, het voorjaar komt eraan! De lentekriebels nodigen uit tot het maken plannen. Dat geldt ook voor de Ledencommissie. Dit zijn wij van plan!

Een route plannen

Onze plannen zijn in drie punten samen te vatten:

1. Ledencontact

Onze belangrijkste taak is het houden van contact met onze leden. Via onze nieuwsbrief en onze website laten wij je zien wat wij doen. De eerste nieuwsbrief van dit jaar ligt nu voor je. Ook in mei, september en december kun je er weer eentje van ons verwachten. In de nieuwsbrief kun je lezen over bijeenkomsten van de Ledenraad (hieronder meer), brengen we je op de hoogte van contacten met de boswachter en van de projecten waar wij bij betrokken zijn. Maar je hoeft niet meer te wachten tot de nieuwsbrief uitkomt. We kunnen nu ook zelf berichten op onze webpagina plaatsen en jou daarmee beter op de hoogte houden.

Mis je onderwerpen op onze webpagina of in de nieuwsbrief? Laat het ons weten via [email protected]!

2. Leden ontmoeten op 10 juni en 28 oktober

De leden waar wij ons voor inzetten willen we uiteraard ook graag ontmoeten. Daarom organiseren we dit jaar twee evenementen.

Ledendag op 10 juni

Het thema is 'Water in Nood'. De waterkwaliteit in Nederland staat onder druk. Het water is niet schoon, op sommige plekken is er teveel en op andere juist tekort, het water is niet gezond voor de natuur en de mens. Kortom: het water is in nood.

Op 10 juni as. zullen we met Natuurmonumenten, het waterschap Zuiderzeeland en andere interessante gasten het Flevolandse water onder de loep nemen. Het programma is nog in ontwikkeling, maar save the date!

Spreekt het onderwerp al aan en wil je alvast je plek veilig stellen? Geef je hier op!

Nacht van de Nacht op 28 oktober

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Neem de natuur waar met andere zintuigen dan je ogen! Ook aan dit programma wordt nog gewerkt, maar we houden je op de hoogte!

3. Leden vertegenwoordigen

Samen met de andere ledencommissie vertegenwoordigen wij de leden van Natuurmonumenten in de Ledenraad. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de stem van de leden doorklinkt in de koers van de vereniging. De Ledenraad stelt de hoofdlijnen van het beleid vast, keurt het jaarverslag goed en benoemt de bestuursleden.

De ledenraad komt in 2023 bij elkaar op 3 juni en 25 november.

Zijn er onderwerpen die je op de agenda wilt zien?

Laat het ons weten via [email protected]!

Marieta Oomen