Ga direct naar inhoud
Nieuws

Donateursdag Geef het jachtslot kleur

03 oktober 2023

Zondag 24 september werden de donateurs van de actie "Geef het jachtslot kleur", ook wel bekend als de tegeltjesactie uitgenodigd voor een exclusieve en feestelijke dag op Landgoed Mookerheide.

Excursie tuinen

De afgelopen jaren kon iedereen doneren om Jachtslot Mookerheide meer kleur te geven. Om het gerestaureerde jachtslot in oude luister te herstellen waren er 35.000 tegeltjes nodig. We zijn verheugd te vertellen dat velen geld gedoneerd hebben. In totaal is er €40.000,- gedoneerd. De dag stond in het teken van de restauratie van Jachtslot Mookerheide, die sinds 2020 in volle gang is. Donateurs die meer dan 15 tegeltjes doneerde werden voor deze dag uitgenodigd. De donateurs werden hartelijk bedankt voor hun gulle bijdragen, waarmee het jachtslot zijn oude glorie terugkrijgt als een bijzonder 'gesamtkunstwerk'.

De bezoekers werden door collega Wineke meegenomen op een reis door de restauratie, waarbij de vorderingen van de afgelopen jaren werden getoond. In de middag werden ze in verschillende groepen rondgeleid over het landgoed. De reacties van de donateurs waren overweldigend positief. Ze waren vol bewondering voor het werk dat verricht was en voelden zich trots dat zij hieraan hadden kunnen bijdragen. De dag was een prachtige gelegenheid voor de donateurs om de resultaten van hun bijdragen met eigen ogen te aanschouwen en deel uit te maken van het proces. Al met al was de dag een groot succes en een welverdiende blijk van waardering naar de donateurs toe. Wij danken de vrijwilligers die er mede voor hebben gezorgd dat deze dag mogelijk was. Hieronder een kleine beeldimpressie gemaakt door vrijwilliger Toon Hermans.

Excursie jachtslot
lezing jachslot
jachtslot bijeenkomst