Ga direct naar inhoud
Nieuws

Veiligheid in het veld

31 oktober 2023 | Dianne de Visser

In oktober volgden de vrijwillige boswachters in het Rijk van Nijmegen een dagcursus waarin zij leerden hoe met calamiteiten in de natuur om te gaan. Natuurmonumenten doet er alles aan om het verblijf in haar gebieden zo veilig mogelijk te maken, maar helemaal zonder risico is het nooit.

veiligheid in het veld

Natuurmonumenten doet er alles aan om het in het veld zo veilig mogelijk te maken, maar het is en blijft natuurlijk een omgeving waar je bijvoorbeeld makkelijker kunt struikelen of vallen. Ook kan het zijn dat een bezoeker onwel wordt door bijvoorbeeld stagnatie van de bloedsomloop of iets dergelijks. Daarbij komt nog, dat dit alles op plaatsen kan gebeuren die slecht toegankelijk zijn voor hulptroepen als een ambulancepersoneel. Het is bovendien van belang dat hulpverleners komen te weten waar de persoon die hulp nodig heeft zich bevindt. Al deze aspecten van hulpverlening in het veld zijn aan de orde gekomen. Door deze cursus kunnen de vrijwillige boswachters nu de eerste hulp in het veld verlenen en professionele hulp inschakelen.

Het is fijn dat Natuurmonumenten deze cursus aan de vrijwillige boswachters heeft aangeboden. Zo zijn zij naast hun andere taken ook op dit punt goed toegerust.

Peter van Dijk

Dianne de Visser