Ga direct naar inhoud
Nieuws

Voorstellen van LC-lid Hans Peters

03 april 2024 | Ruud Smeulders

Onze ledencommissie Noord-Brabant & Rijk van Nijmegen telt officieel 9 leden en enkele aspirant leden. Op de website van Natuurmonumenten staat bij de webpagina van onze commissie een overzicht van de leden. In de nieuwsbrief wordt vanaf heden steeds een van de leden nader voorgesteld.

Hans Peters

Sinds begin van dit jaar draait Hans Peters uit Boxmeer, 67 jaar, mee als aspirant lid van de Ledencommissie Noord Brabant Rijk van Nijmegen. Hij begon na zijn pensionering in 2020 als vrijwilliger beheer én vrijwillige boswachter in het gebied van de St Jansberg in Plasmolen tot aan het bosgebied Heumensoord aan de zuidgrens van Nijmegen. Hij loopt graag toezicht in het prachtige maar kwetsbare gebied St Jansberg, Zevendal, Mookerhei. De combinatie van je nuttig maken in dit gebied en ontmoeting met zowel collega’s als bezoekers geven hem energie.

Binnen de ledencommissie heeft hij als aandachtsgebied: beheer. Er kan wat hem betreft niet genoeg aandacht worden besteed aan vakkundig beheer van onze natuurgebieden en daar wil hij zich dan ook extra voor inzetten. Naast vrijwilligerswerk voor Natuurmonumenten is Hans ook bestuursvoorzitter van een goede doelen stichting in zijn woonplaats.

Ruud Smeulders