Ga direct naar inhoud
Nieuws

Inrichting IJsselvizier, hoe gaat het worden? Meedenkers gevraagd!

23 februari 2024 | Marike van Ringen

Op 13 februari vond in Zwolle een raadsdebat plaats over een beslisnota met richtinggevende uitspraken over de inrichting van o.a. het gebied IJsselvizier. Een gebied met een oppervlakte van 35 hectare dat voor een deel dicht bij De Vreugderijkerwaard ligt. Met ruime meerderheid heeft de gemeenteraad ingestemd met deze nota.

Foto van de Vreugderijkerwaard

Eén van de richtinggevende uitspraken is dat ‘in IJsselvizier aanvullende woningbouw gewenst is in beperkte vorm’.

Hoe het verdere verloop van de ontwikkeling van IJsselvizier zal worden is op dit moment nog niet bekend. De avond ervoor was in Het Cultuurhuis in Stadshagen een interactieve bijeenkomst over deze richtinggevende uitspraken met als doel ‘bouwstenen’ te verzamelen in de vorm van  uitgewerkte initiatieven, bruikbare plannen of vragen die onderdeel kunnen vormen van een uit te werken gebiedsvisie.

Wat zal de impact daarvan zijn op De Vreugderijkerwaard? Het is van groot belang om dit vanuit Natuurmonumenten kritisch te volgen en waar mogelijk besluitvorming te beïnvloeden.

Op Stadsbroek en IJsselvizier (zwolle.nl) vind je meer informatie over dit project. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, schrijf je hier in voor de nieuwsbrief Stadsbroek en IJsselvizier.

Wil je met een groepje leden van Natuurmonumenten hierover doorpraten, neem contact met de ledencommissie op via [email protected].

Kaart met daarop de ligging van IJsselvizier aangegeven.
Marike van Ringen