Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beterschap natuur

01 november 2023 | Ingrid de van der Schueren

Wens de natuur beterschap en roep de politiek op om de natuur beter te beschermen. Onder dat doel zetten we binnen Natuurmonumenten door middel van de campagne #beterschapnatuur op dit moment gezamenlijk onze schouders.

Beterschap natuur

De natuur in Nederland heeft het zwaar. Veel planten en dieren zijn al verdwenen. Maar we kunnen het tij nog keren. Als we nu maatregelen nemen, zorgen we dat we niet nog meer planten en dieren verliezen. Dan kunnen we overstromingen en droogte beter aan. Dan verbetert ons water, onze lucht en daarmee onze gezondheid. Voor de natuur, voor ons, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen.

De politiek heeft al plannen en afspraken gemaakt om de natuur beter te beschermen. Nu is het zaak dat we de politiek aan de gemaakte afspraken houden. Dat de politiek deze plannen ook echt uit gaat voeren. Daarom roepen we iedereen op de natuur beterschap te wensen; digitaal of door een kaartje in te vullen en te versturen. Al die kaarten samen vormen een zo massaal mogelijke beterschapswens aan onze Nederlandse natuur. Die bieden we tijdens de coalitieonderhandelingen aan de politiek aan.

Om zoveel mogelijk mensen op te roepen ook een kaartje te sturen, nemen onze boswachters filmpjes op met een oproep vanuit hun favoriete natuurgebied. Beheereenheden en Bezoekerscentra organiseren speciale acties. Jij kunt in je omgeving uiteraard ook zoveel mogelijk mensen aansporen een beterschapskaartje in te sturen. Wil je nog meer doen? Neem dan contact op met je ledencommissie.

Samen staan we op voor de natuur!

Lees meer -> (link naar de landingspagina: www.nm.nl/beterschapnatuur)

Ingrid de van der Schueren